0

Θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και θέματα κεντρικής πολιτικής σκηνής, ήταν το αντικείμενο συζήτησης στην εκπομπή «Εν Δήμω» με προσκεκλημένη την «Σιδηρά Κυρία» της περιφέρειας Πελοποννήσου, κα. Ντίνα Νικολάκου. Μία συζήτηση εξόχως ενδιαφέρουσα, πολυθεματική και ουσιαστική, αφού η κα. Νικολάκου με τον γνωστό σαρωτικό της λόγο, δεν άφησε τίποτα να “πέσει κάτω” αλλά αντιθέτως, “σήκωσε” ζητήματα πολιτικά, διοικητικά και “έβγαλε” ενδιαφέρουσες ειδήσεις!

Η κα. Νικολάκου υπεραμύνθηκε του έργου που παράγεται στο δημόσιο τομέα και των υπαλλήλων αυτού, έθεσε ως βασικό πρόβλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης το “καπέλωμα” από τις κυβερνήσεις και προχώρησε στην αποκάλυψη ότι η Περιφερειακή Αρχή του κ. Νίκα έχει δημιουργήσει “γαλάζιο στρατό” προσλήψεων ελέω κορωνοϊού, προσλήψεις σε μηχανικούς, γεωπόνους και οδηγούς αντί να δώσει το βάρος αυτών, σε ειδικότητες για την υγεία. Μίλησε για το έργο της «Περιφερειακής Τράπεζας» ανάπτυξης και πως αυτό “κόπηκε” από το υπουργείο, όπως και για το έργο «Αγροδιατροφική Σύμπραξη» (σήμα ποιότητας) που είχε την ίδια τύχη. Όσο για το «Μυθική Πελοπόννησος» στηλίτευσε την στάση του κ. Νίκα, που από τις πρώτες του προτεραιότητες ήταν να το αλλάξει, αλλά πιάστηκε “αδιάβαστος” καθώς δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Ξεκαθάρισε, πως από θεσμική παρέμβαση που έγινε το τουριστικό σποτ της Περιφερειακής Αρχής του κ. Νίκα άλλαξε, καθώς ήταν διχαστικό. Μεγάλη εντύπωση έκανε και η θέση της, ότι είναι πολιτική πεποίθηση του Περιφερειάρχη κ. Νίκα, η συμπόρευση του με την Χρυσή Αυγή.

Για την Κορινθία ανέφερε τα μεγάλα έργα που θεωρεί ότι είχαν γίνει από την Περιφερειακή Αρχή του κ. Τατούλη, αναγνώρισε ότι γενικά υπήρχε πρόβλημα με την Π.Ε Κορινθίας και αιτιολόγησε εν μέρη ότι σε αυτό συνέβαλαν οι δύο τέως Αντιπεριφερειάρχες, κ. Δέδες και κ. Καλλίρης, όπου λειτουργούσαν ως “ξένο σώμα” αφού και οι δύο στις αντίστοιχες εκλογές πήγαν σε “αντίπαλα στρατόπεδα”. Όσο βέβαια για την ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμάτων, υπερασπίστηκε το έργο… με μανία όπως είπε χαρακτηριστικά και μάλιστα, σε μια αποστροφή του λόγου της, ανέφερε πως οι Δήμαρχοι θα έπρεπε και άγαλμα να κάνουν στον κ.Πέτρο Τατούλη, ρίχνοντας τους την αποκλειστική ευθύνη για την αναπροσαρμογή προς τα επάνω των δημοτικών τελών και χρεώνοντας τους ανυπαρξία διαχείρισης.

Από το στόχαστρο της δεν διέφυγαν όμως και οι Διοικήσεις των Επιμελητηρίων, τους (εγ-) κάλεσε να υπερασπίζονται περισσότερο τα οφέλη των μελών τους παρά το προφίλ των Προέδρων τους! Έκανε σαφή αναφορά για τον ρόλο των Αναπτυξιακών εταιρειών ότι λειτουργούν ως “μαγαζάκια” και όχι ως χρήσιμα εργαλεία και μίλησε για “τέχνασμα Νίκα” αναφορικά με το ότι δήθεν βρίσκεται σε εκκαθάριση η «Πελοπόννησος Α.Ε».

Την τελευταία της “τορπίλη”, την έριξε στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη κάνοντας λόγω για «Κυβέρνηση Μητσοτάκη Α.Ε» και προσθέτοντας με ένταση «εμείς είμαστε απέναντι». Με διαυγή τοποθέτηση υποστήριξε ότι η παράταξη του Πέτρου Τατούλη «Νέα Πελοπόννησος» δεν έχει καμία κομματική εξάρτηση και το ιδεολογικό της πρόσημο έχει κεντροαριστερή κατεύθυνση, επιπροσθέτως προανήγγειλε εκπλήξεις σε πρόσωπα αλλά και σε προγραμματικές εξαγγελίες. Παρακολουθήστε την εκπομπή «Εν Δήμω» όπου η κα. Νικολάκου “έριξε” τις “τορπίλες” της…

Η εκπομπή «Εν Δήμω» στις 11 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, θα έχει καλεσμένο τον κ. Θανάση Μανάβη, υποψήφιο Δήμαρχο του Δήμου Βέλου Βόχας.

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ON-TIME NEWS