0

25 λεπτά με μια θρυλική μορφή της δημοσιογραφίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Δημοσιογραφίας 2022

«Όπου υπάρχει πόλεμος, υπάρχει και η Αμανπούρ», έλεγε ένας διάσημος τίτλος των NY Times στα 90s για να περιγράψει το προφίλ της Κριστιάν Αμανπούρ που είχε προλάβει μέσα σε μια δεκαετία να καλύψει τον πόλεμο στον Περσικό Κόλπο, τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ, την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ (και του τείχους του Βερολίνου), αλλά και τον πόλεμο στη Βοσνία. 

Η, ιρανικής καταγωγής-γεννημένη στην Αγγλία, Αμανπούρ συνέχισε να μεταδίδει ιστορίες από όλο τον κόσμο, εξελίχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες anchorwomen των τελευταίων 40 χρόνων, απολαμβάνει πια στάτους θρύλου. Σήμερα, είναι επικεφαλής διεθνών ειδήσεων του CNN και παρουσιάστρια της πολυβραβευμένης εκπομπής “Amanpour.  

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Δημοσιογραφίας 2022 που διοργανώθηκε από το iMEdD μεταξύ 05 και 09 Οκτωβρίου, η Κριστιάν Αμανπούρ μίλησε με τον Παναγιώτη Μένεγο, δημοσιογράφο και podcast project manager του iMEdD. Συζήτησαν για τη διαφορά ουδετερότητας κι αντικειμενικότητας, για την αξία των γυναικείων κινημάτων για τη δημοκρατία και για το λόγο που δε φόρεσε μαντίλα στην πρόσφατη συνέντευξη με τον ιρανό πρόεδρο Ραιζί που, τελικά, δεν έγινε ποτέ.

Η συζήτηση αποτελεί το πέμπτο επεισόδιο της σειράς podcast Small Talk που υλοποιεί το iMEdD και μπορείτε να την ακούσετε εδώ και να παρακολουθήσετε το βίντεο εδώ.

You may also like

Comments

Leave a reply