0

Αυτοί είναι οι 10 καλύτεροι & ομορφότεροι Φθινοπωρινοί προορισμοί στην χώρα μας:

ΤΙΘΟΡΕΑ / ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Η Τιθορέα ή Βελίτσα βρίσκεται στις βορειοανατολικές πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 440μ. Ανάμεσα στα σπίτια της υπάρχουν ακόμη ερείπια της αρχαίας πόλης και μέρος των τειχών της. Ένας καταπράσινος παράδεισος απλώνεται στην νότια πλευρά της Τιθορέας, σε έκταση 2.000 στρεμμάτων και αποτελεί ένα από τα 19 αισθητικά δάση της Ελλάδας. Πανύψηλα έλατα, πεύκα, βελανιδιές, κέδροι συνθέτουν ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο που προσελκύει λάτρεις της φύσης, περιπατητές και ορειβάτες.

– ΔΡΑΜΑ / ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η Δράμα δεν διαλαλεί την ομορφιά της. Περιμένει σαν ταπεινή οικοδέσποινα να περάσετε το κατώφλι της, για να σας αποκαλύψει τις χίλιες δυο της χάρες. Εδώ, καθώς αγναντεύετε το όρος Φαλακρό, θα δείτε εικόνες Ελλάδας αυθεντικές, θα βιώσετε εμπειρίες γνήσιες: άνθρωποι ανοιχτόκαρδοι θα σας μυήσουν στις ομορφιές της. Στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, τα νερά που αναβλύζουν, δίνοντας ζωή σε ένα μαγικό σκηνικό με λίμνες και αιωνόβια δέντρα, θα σας θυμίσουν πόσο όμορφη είναι η απλότητα της φύσης στη Μακεδονία.

ΟΡΕΙΝΟ ΑΣΤΡΟΣ / ΑΡΚΑΔΙΑ: Σε μια πλαγιά του Άι-Γιάννη, ένα γραφικό χωριό του όρους Πάρνωνα, στον δήμο βόρειας Κυνουρίας, του νομού Αρκαδίας της Πελοποννήσου βρίσκεται ένας πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός. Αξεπέραστο πλεονέκτημα του Άη Γιάννη είναι ότι ενώ είναι ορεινό χωριό, βρίσκεται 23 μόνο χιλιόμετρα από απαράμιλλης ομορφιάς παράλιες. Aπολαμβάνετε βουνό και θάλασσα. Από την μιά μεριά, ο Πάρνωνας μαγεύει τον κάθε επισκέπτη, όμορφο αλλά και ευκολοδιάβατο βουνό με εντυπωσιακά μονοπάτια για τον πεζοπόρο αλλά και για τον ορειβάτη. Σε απόσταση 4 χιλιομέτρων, βρίσκονται οι Καταρράκτες της Λεπίδας με τις κλιμακωτές λίμνες. Μπορείτε να κολυμπήσετε στα κρύα σμαραγδένια νερά!

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ / ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Ένα μικρό θαύμα του ανθρώπου και της φύσης θα αντικρίσετε στην Θεσσαλία. Το εντυπωσιακό φράγμα στη θέση Κακαβάκια «γέννησε» τη λίμνη Πλαστήρα, που την πλαισιώνουν με εντυπωσιακό τρόπο οι ελατοσκέπαστες κορυφές των Αγράφων. Διακοπές με ποδήλατο στη λίμνη ή γύρω από αυτήν, καγιάκ, σπορ βουνού, ιππασία και 4Χ4. Γνήσιες τοπικές γεύσεις και ντόπια κρασιά, υπέροχοι πέτρινοι ξενώνες με θέα στη λίμνη, παλιές μονές, χωριά με ιστορία. Σωστά καταλάβατε: η λίμνη Πλαστήρα δεν είναι ένας χειμερινός προορισμός. Κάθε εποχή του χρόνου, όλοι έχουν… τους λόγους τους, για να κάνουν διακοπές στη λίμνη Πλαστήρα.

– ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Η Εύβοια, το νησί – παράδεισος, διαθέτει υπέροχες παραλίες, πυκνά πευκοδάση- ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα-ευχάριστο κλίμα, διάσημα μνημεία, πολλές ιαματικές πηγές και καλό φαγητό. Για το λόγο αυτό αποτελεί δημοφιλή και κοντινό προορισμό για τους Αθηναίους.

– ΚΕΡΚΙΝΗ / ΣΕΡΡΕΣ: Η πανέμορφη τεχνητή λίμνη στο βορειοδυτικό τμήμα του Νομού Σερρών έχει αναδειχτεί σε προορισμό εναλλακτικού τουρισμού, ενώ σημαντικές υποδομές έχουν δημιουργηθεί και στα χωριά Λιθότοπος και Κερκίνη. Θεωρείται σημαντικός υδροβιότοπος, καθώς εδώ συναντώνται χιλιάδες είδη χλωρίδας και πανίδας.

– ΤΡΙΚΕΡΙ / ΝΟΤΙΟ ΠΗΛΙΟ: Με θέα στον Παγασητικό και τον Ευβοϊκό κόλπο το Τρίκερι διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα χωριά του Πηλίου. Αποτελεί ιδανική βάση διαμονής για να απολαύσετε το Νότιο Πήλιο. Ο νησιώτικος χαρακτήρας του τού χαρίζει την ανεμελιά των καλοκαιρινών διακοπών. Τα κτίρια του οικισμού είναι επίσης ιδιαίτερα και διαφορετικά, αφού μια βόλτα στα λιθόστρωτα καλντερίμια του αποκαλύπτει μανιάτικους πύργους που όμως κοσμούνται με μακεδονίτικα χαγιάτια, άσπρα σπιτάκια αλλά και πολλά αρχοντικά – πιο όμορφα αυτά της γειτονιάς των Αγίων Αναργύρων.

– ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Xωρίζεται σε τρεις οικισμούς: τα Άνω Τρίκαλα, σε υψόμετρο 1100 μέτρων, χωριό μέσα σε ελατοδάσος, τη Μέση Συνοικία Τρικάλων, σε υψόμετρο 1050 μέτρων, επίσης μέσα σε πυκνά έλατα και την Κάτω Συνοικία, σε υψόμετρο 900 μέτρων, που έχει και τον μεγαλύτερο πληθυσμό. Πετρόχτιστα αρχοντικά και εκκλησίες ακόμα και του 16ου αιώνα, ιστορικά μοναστήρια, πλατάνια, σημεία με μαγευτική θέα, όλα αυτά συνθέτουν το όμορφο σκηνικό των Τρικάλων Κορινθίας.

– ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ: Συγκρότημα 48 παραδοσιακών γραφικών χωριών, χτισμένων αμφιθεατρικά στην ευρύτερη ορεινή περιοχή της Τύμφης, της Πίνδου και του Μιτσικελίου (περιοχή Ζαγορίου). Το φυσικό τοπίο είναι εξαιρετικό και προσφέρεται για ποικίλες φυσιολατρικές δραστηριότητες. Στην τοπική αρχιτεκτονική κυριαρχεί η πέτρα, το ξύλο και ο σχιστόλιθος.

– ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ: Τα λουτρά, τα χαμάμ και οι πισίνες Τα λουτρά Πόζαρ είναι ένας οργανωμένος προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάσουν την ξεκούραση, χαλάρωση και τόνωση με τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών νερών. Υπάρχουν πλήρως οργανωμένες και διαμορφωμένες εσωτερικές πισίνες, τα χαμάμ και τα τζακούζι. η περιοχή προσελκύει καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου πλήθος επισκεπτών που έρχονται για να απολαύσουν τις θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες των πηγών.

πηγή: youtube

You may also like

Comments

Leave a reply