0

«ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΞΑΝΑ»
«Σύμη»
Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 στις 12:30

Η «Κυριακή στο χωριό ξανά», αυτή την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 12:30, μας ξεναγεί στην ακριτική αρχόντισσα, Σύμη.

Σπίτια-κοσμήματα λουσμένα στο φως, χρώματα που γεννάνε συναισθήματα, άνθρωποι που ξέρουν να φροντίζουν και να αγαπούν τον τόπο τους. Νησί που έχει εμπνεύσει ποιητές και συγγραφείς, με αρχαία μυστικά και ένα εξαιρετικό σύγχρονο αφήγημα.

Κάτω στο γιαλό, θα απολαύσουμε ένα πατροπαράδοτο Συμιακό γλέντι με τραγούδια, χορούς και φυσικά όλες τις πεντανόστιμες γεύσεις.
Ο Κωστής Ζαφειράκης κουβεντιάζει με τους κατοίκους, για τα αρχαία χρόνια, το σήμερα και το αύριο. Επισκέπτεται τη Μονή του Πανορμίτη, ένα συγκλονιστικό θρησκευτικό μνημείο και μαθαίνει από τον πατέρα Αντώνιο συγκινητικές ιστορίες για τα εκατοντάδες τάματα, που πέρασαν κύματα και θάλασσες κι έφτασαν ως εκεί μέσα σε μποτίλιες. Μαθαίνει πώς φτιάχνονται οι θρυλικές Συμιακές τυρόπιτες και η γαελόπιτα.

Ανακαλύπτει τις παραλίες του νησιού, αρμενίζοντας με το καΐκι του Γιώργου σε γνωστά και άγνωστα ακρογιάλια. Παρακολουθεί τις προπονήσεις μπάσκετ και ποδοσφαίρου, της πολυαγαπημένης ομάδας Α.Ο.Σ. και χάνεται μέσα στο απίθανο σκηνικό, ανηφορίζοντας την Καλή Στράτα, με τα 500 περίπου σκαλοπάτια, απολαμβάνοντας το υπερθέαμα της Σύμης.

Σενάριο-Αρχισυνταξία: Κωστής Ζαφειράκης
Σκηνοθεσία: Κώστας Αυγέρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος
Οπερατέρ: Διονύσης Πετρουτσόπουλος, Μάκης Πεσκελίδης, Γιώργος Κόγιας, Κώστας Αυγέρης
Εναέριες λήψεις: Γιώργος Κόγιας
Ήχος: Τάσος Καραδέδος
Μίξη ήχου: Ηλίας Σταμπουλής
Σχεδιασμός γραφικών: Θανάσης Γεωργίου
Μοντάζ-post production: Βαγγέλης Μολυβιάτης
Creative Producer: Γιούλη Παπαοικονόμου
Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα
Β. Αρχισυντάκτη: Χρύσα Σιμώνη

You may also like

Comments

Leave a reply