0

Μετά από μία συνεδρίαση του Δ.Σ  Επιμελητηρίου Κορινθίας την 17η Νοεμβρίου, γεμάτη αντεγκλήσεις, ειρωνείες, αντιδράσεις και σημαντικότατες διαφωνίες, που προφανώς δε τιμούν κανέναν κατά την άποψη μας, καταγγελίες για προσβολές, καταγγελίες περί της διαδικασίας, αποχώρηση μελών, όπως και αποχώρηση του μέχρι κι εκείνη την στιγμή Προέδρου κ. Παναγιώτη Πιτσάκη που έκανε λόγω για «παράνομη διαδικασία»,  τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ, προχώρησαν στα θέματα ημερήσιας διάταξης με προεδρεύων τον Αντιπρόεδρο κ. Σωτήρη Μουρίκη. Στην ημερήσια διάταξη, εκτός των άλλων, υπήρχε και θέμα παύσης από τα καθήκοντα του Προέδρου, κ. Πιτσάκη, όπως και εκλογή νέου. Μετά από αυτή την διαδικασία ο μοναδικός υποψήφιος κ. Παναγιώτης Λουζιώτης, και αφού πρώτα αρνήθηκε η κ. Χριστίνα Οικονόμου τη θέση του Προέδρου, εκλέχθηκε με 13 ψήφους (ομόφωνα) για την προεδρία του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

Αμέσως μετά το πέρας του Δ.Σ, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος κ. Λουζιώτης, προέβει σε δηλώσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και “ποταμός”, αφού μέσα σε λίγα λεπτά έκανε αναφορά σε τόσα πολλά! Το πανηγυρικό κλίμα φανταζόμαστε, ήταν αυτό που τον οδήγησε στην αρχή των δηλώσεων του, να αναφερθεί στο επετειακό της ημέρας με την ανιστόρητη όμως δήλωσή του περί «αποκατάσταση της Δημοκρατίας». Συγκεκριμένα ξεκινώντας τις δηλώσεις του είπε: «17 Νοέμβρη του 1973 είχαμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», περιττό… δεν θεωρούμε να θυμίσουμε ότι την 17η Νοεμβρίου 1973 τιμούμε την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, την κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση που ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, τιμούμε όσους αγωνίστηκαν και έπεσαν  ενάντια στο καθεστώς της φασιστικής χούντας των συνταγματαρχών, με σύνθημα ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ουδεμία αποκατάσταση Δημοκρατίας! Κατά τα άλλα ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος έδειξε ως έτοιμος από καιρό. Ο κ. Λουζιώτης έκανε σαφή τη θέση του και μίλησε ότι η «πλειοψηφία διοικεί όλα τα συλλογικά όργανα» με σαφείς αιχμές για τον προκάτοχο του, έκανε αναφορά για «θέατρο του παραλόγου» και για «τραυματισμένο Επιμελητήριο το οποίο βρίσκεται χαμηλά στην αυτοεκτίμηση όλων των επιχειρηματιών της Κορινθίας».

Δεσμεύτηκε για την ενότητα του Δ.Σ του Επιμελητηρίου και όχι μόνο, δεσμεύτηκε για εντονότερη στήριξη στα μέλη του Επιμελητηρίου, ανήγγειλε σειρά Ημερίδων και παρεμβάσεων σε αρμόδια όργανα και προανήγγειλε συνάντηση με όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους και Συνδικαλιστικά σωματεία. Έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά, αναφορικά με την ανάκτηση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κάνοντας σαφές την θέση του σχετικά με τον προκάτοχό του και το έργο που του παρέδωσε.

 

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

More in ON-TIME NEWS