0

Με απρόοπτα και ανατροπές κύλησε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, με τον Ευάγγελο Αποστολάκη να μην αποδέχεται την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για υπουργοποίηση, καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της διακομματικής συναίνεσης που ο ίδιος είχε θέσει.

Αυτό βέβαια κατόπιν “εορτής” αφού πρώτα ο Ναύαρχος είχε πει το “ναι” στην “παντρειά”, προκάλεσε “έκρηξη” αντίδρασης από το σόι του “γαμπρού”, με αποτέλεσμα να πάρει πίσω το αρχικό “ναι” και ο “γάμος” σχόλασε, ασυμφωνία τρόπου υπηρέτησης της πατρίδος βλέπετε. Οι “συμπέθεροι” με την σειρά τους… “εξήραν” το μέγεθος του Ναυάρχου και πολιτικού τους αντιπάλου (?). Πως αλλιώς να περιγράψει κανείς τα σημερινά αχαρακτήριστα γεγονότα στην πολιτικής μας σκηνής, σε μια χώρα με αμέτρητα και σοβαρά προβλήματα, με πολύπαθη καθημερινότητα, η φαιδρότητα πολλών τελικά περισσεύει! Δεν στεκόμαστε σε μια απλή διαπίστωση περί κατωτερότητας της στιγμής, αναλογιζόμενοι τις θέσεις των εμπλεκομένων, προβληματιζόμαστε προς όλες τις κατευθύνσεις, θα μπορέσει αυτή η αθλιότητα στην πολιτική ζωή του τόπου να μην επηρεάσει την επόμενη μέρα ή μήπως ξεκινά μια περιδίνηση αχρείαστης και ζημιογόνας προεκλογικής περιόδου;

Κατά τ’ άλλα, ο ανασχηματισμός που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου έθεσε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης εκτός κυβερνητικού σχήματος, δείχνοντας ξεκάθαρα την απόλυτη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού για την αποτελεσματικότητα του έργου του.  Εντυπωσιακή η είσοδος του Τάκη Θεοδωρικάκου, μετά την πολύμηνη πολιτική καραντίνα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος αναλαμβάνει υπ. Υγείας και η… έξοδος του Βασίλη Κοντοζαμάνη, στη θέση του οποίου έρχεται η υποψηφία στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει ότι αφήνει πίσω του τα σενάρια πρόωρων εκλογών και πήρε την απόφαση να εξαντλήσει την τετραετία, επιλέγοντας τα πρόσωπα αυτά που θεωρεί ότι θα δώσουν από την μία ώθηση στο κυβερνητικό έργο και από την άλλη πολιτικές ισορροπίες στην δεξιά πολυκατοικία με ανοιχτές πόρτες στον κεντρώο χώρο.

                                                                                                                                                                     Infographic του Newsbomb.gr

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ON-TIME NEWS