0

Ένα αναλυτικό αφιέρωμα σε 10 ελληνικούς προορισμούς χωρίς πολύ κόσμο αλλά με τις ομορφιές της χώρας ανέπαφες από τον υπερτουρισμό! Μαζί με τις προτάσεις του, αναφέρει κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία του κάθε τόπου αλλά και προτάσεις για το που να μείνει κανείς και που να πάει για φαγητό.

Άνδρος

Δύο ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας, κοντά στην Αθήνα, είναι το βορειότερο άκρο των Κυκλάδων και ένα αγαπημένο νησί που επιλέγουν οι Έλληνες για τις διακοπές τους λόγω της ησυχίας, του φαγητού, των παραλιών και των όμορφων χωριών.

Εύβοια

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, η Εύβοια συχνά παραβλέπεται έναντι άλλων πιο λαμπερών προορισμών. Αλλά αυτό το στολίδι, δίπλα ουσιαστικά από την Αθήνα, αξίζει να το εξερευνήσετε για την ποικιλία που προσφέρει: ορισμένα μέρη μοιάζουν με μια Ελβετία δίπλα στην θάλασσα. άλλο με την Καραϊβική. Απέχει δύο ώρες με το αυτοκίνητο από την Αθήνα ή μία ώρα με το φέρι από το λιμάνι της Ραφήνας. Υπέροχες παραλίες θα βρείτε και στα βόρεια αλλά και στα νότια του νησιού.

Γαλαξίδι

Με μεγάλη ιστορία, αυτή η όμορφη μικρή πόλη στον Κορινθιακό Κόλπο κάτω από τους Δελφούς, είναι ένα πραγματικό στολίδι.

Μόλις τρεις ώρες δυτικά της Αθήνας, το κομψό θέρετρο με τα νεοκλασικά, με μια υπέροχη ακτογραμμή να το περιβάλλει, έχει τον αέρα ενός ελληνικού νησιού. Ήταν ένα από τα πλουσιότερα λιμάνια της χώρας στην ακμή του τον 19ο αιώνα. Είναι αυθεντικά ελληνικό και δημοφιλές στους ιστιοπλόους, χωρίς μεγάλο τουρισμό.

Φολέγανδρος

Με μόλις 765 κατοίκους και εικόνες που θυμίζουν Σαντορίνη, η Φολέγανδρος προσφέρει την ευκαιρία της χαλάρωσης και της απόλαυσης της ήσυχης νησιώτικη ζωή. Η μεσαιωνική Χώρα, η κύρια πόλη, είναι ψηλά πάνω σε έναν βράχο, με υπέροχο τοπίο και λιθόστρωτα δρομάκια. Το πλοίο από τον Πειραιά διαρκεί περίπου επτά ώρες, αλλά τα καλά πράγματα έρχονται σε όσους έχουν υπομονή.

Λέρος

Ένα από τα νησιά των Δωδεκανήσων, στο νότιο Αιγαίο και κοντά στις τουρκικές ακτές, είναι μια ήρεμη όαση, οκτώ ώρες με πλοίο από την Αθήνα (αν και υπάρχουν συντομότερες διαδρομές από νησιά όπως η Ρόδος και η Κως).

Λέγεται ότι είναι το αγαπημένο νησί της θεάς Άρτεμις, είναι καταπράσινο και λοφώδες με πολλούς όμορφους όρμους με βότσαλα και έχει μια πολύχρωμη ιστορία.

Κύθηρα

Γενέτειρα της Αφροδίτης, αυτό το νησί στα νότια της Πελοποννήσου τιμά το όνομα της θεάς. Καταρράκτες, φαράγγια, μεσαιωνικό φρούριο, παραλίες – τα έχει όλα. Και επειδή το να φτάσετε εκεί μοιάζει σαν να ταξιδεύετε στο τέλος της Γης – προσφέρει επίσης μια αίσθηση περιπέτειας. Μπορείτε να πετάξετε από την Αθήνα σε 45 λεπτά, αλλά αν αποφασίσετε να πάτε οδικώς θα κάνετε τέσσερις ώρες με το αυτοκίνητο από την Αθήνα και μια σύντομη διαδρομή με το φέρι από την Νεάπολη.

Αστυπάλαια

Η Αστυπάλαια είναι το είδος του νησιού που όσοι το γνωρίζουν μαγεύονται. Είναι και αυτό δυστυχώς αρκετά μακριά. Τα πλοία εκτελούν δρομολόγια τρεις φορές την εβδομάδα από τον Πειραιά και κάνουν εννέα ώρες. Τα ασβεστωμένα χωριά θυμίζουν επίσης Σαντορίνης, οι παραλίες είναι παρθένες και άγριες – και η φιλοξενία γενναιόδωρη και αυθεντική.

Σύρος

Αν θέλετε κάτι περισσότερο από φαγητό, παραλία, ύπνο, θα πρέπει να επισκεφθείτε τη Σύρο. Με πληθυσμός όλο το χρόνο, τα μη τουριστικά καταστήματα και μια έντονα πολιτιστική ζωή, δημιουργούν μια συναρπαστική εικόνα του τοπικού τρόπου ζωής, με όλα τα γραφικά χωριά που θα περίμενε κανείς από ένα ελληνικό νησί.

Πήλιο

Iδανικό και για χειμερινές αλλά και για καλοκαιρινές διακοπές, το Πήλιο απέχει τέσσερις ώρες με το αυτοκίνητο από την Αθήνα. Είναι ένας προορισμός που λειτουργεί όλο το χρόνο και προσφέρει ορεινές δραστηριότητες καθώς και παραθαλάσσια αξιοθέατα. Χρησιμοποιήθηκε ως τοποθεσία στο πρώτο Mamma Mia! Βρέχεται από το Αιγαίο, στα δυτικά του είναι ο Παγασητικός κόλπος, επικρατεί το πράσινο και τα υπέροχα γραφικά χωριά.

Μάνη

Στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου, με άγρια ομορφιά που θυμίζει μερικές φορές την Τοσκάνη. Τα μεσαιωνικά φρούρια και τα χωριά με τα πέτρινα σπίτια, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο!

πηγή: huffingtonpost

You may also like

Comments

Leave a reply

More in Travel