0

Μετά τη διπλή, αναγκαστική διακοπή, των μέτρων κατά της πανδημίας και την μεγάλη κατολίσθηση βράχων στη Ζαχλωρού, ο πολυήμερος καθαρισμός των γραμμών του Οδοντωτού, ολοκληρώθηκε. Εκατοντάδες επιχειρήσεις σε Ανατολική Αιγιάλεια και Καλάβρυτα ελπίζουν ότι το τουριστικό τρενάκι του Οδοντωτού θα αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης κατά την επικείμενη… επανεκκίνηση και του τουρισμού.


Το ιστορικό τρένο περιλαμβάνεται πλέον και στις 10 καλύτερες διαδρομές που μπορεί να κάνει κάποιος με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σύμφωνα με τους αναγνώστες του βρετανικού Guardian.
Στο άρθρο που αποτελεί μια συλλογή των καλύτερων ταξιδιωτικών προτάσεων των αναγνωστών της βρετανικής εφημερίδας, εκτός από τον Οδοντωτό παρουσιάζονται διαδρομές σε Κολομβία, Βιετνάμ και Αλάσκα.

«Η περιοχή μας μπορεί να προσβλέπει στην ανάκαμψη, αφού το τρενάκι έτυχε εν νέου της παγκόσμιας αναγνώρισης. Αυτή τη φορά από τον Guardian που συγκαταλέγει τον Οδοντωτό 10 καλύτερες διαδρομές και ταξιδιωτικές προτάσεις, μαζί με διάφορα μέρη του κόσμου» αναφέρει στην ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων επαρχίας Καλαβρύτων Κώστας Δαφαλιάς.

Εκτός από την επαναλειτουργία του, ο Οδοντωτός αναβαθμίζεται καθώς ξεκινά η λειτουργία της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο-Αίγιο, από τον Ιούνιο.
Ο χρόνος του δρομολογίου από την Αθήνα στο Αίγιο, υπολογίζεται στις δύο ώρες. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, θα διεξάγονται καθημερινά 4 δρομολόγια από και προς το Αίγιο ενώ το τρένο θα συνδέεται με τον Οδοντωτό στον σταθμό του Διακοπτού και έτσι θα αποκατασταθεί και πάλι μετά από χρόνια η σύνδεση της γραφικής διαδρομής, με το εθνικό δίκτυο.

πηγή: youtube

You may also like

Comments

Leave a reply

More in Travel