0

11 χρόνια συμπληρώθηκαν, χωρίς διακοπή, που κάθε χρόνο, ο Δήμος Βέλου Βόχας βραβεύεται με 2 γαλάζιες σημαίες για τις παραλίες Βραχατίου και Κοκκωνίου.

Το πρόγραμμα ΄΄Γαλάζια Σημαία΄΄ αποτελεί διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας των ακτών και ως θεσμός ξεκίνησε το 1987, ενώ συνιστά σημαντική παράμετρο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Το ότι ο Δήμος μας λαμβάνει επί 11 συναπτά έτη την βράβευση αυτή για τις παραλίες του είναι επιστέγασμα σημαντικής δουλειάς και προτεραιοτήτων.

Εργασίες επισκευών και συντήρησης πραγματοποιήθηκαν στις  παραλίες του Δήμου  από τα  συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών σε συνεργασία με το δημοτικό λιμενικό ταμείο Βόχας, προκειμένου να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου μας την καλοκαιρινή περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν εργασίες ελαιοχρωματισμών (παγκάκια, ρείθρα πεζοδρομίων), επισκευή και συντήρηση στις ντουζιέρες, καλλωπισμός – κλάδεμα δέντρων, τοποθέτηση προστατευτικού κιγκλιδώματος (κάγκελο) για την προστασία  πεζών, πρασίνου και παραλιακού πεζόδρομου, ενώ τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η διαμόρφωση προστατευμένου χώρου για τα γήπεδα beach volley.

Για ακόμη μία χρονιά στη διάθεση των δημοτών αλλά και των επισκεπτών του Δήμου μας βρίσκονται τα 2 αμαξίδια θαλάσσης στις  καθορισμένες θέσεις τόσο στις παραλίες Βραχατίου και Κοκκωνίου.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Βόχας και ο Δήμος  από κοινού έχουν προβεί στην κατασκευή ειδικών διαδρόμων με σκοπό την πρόσβαση στη θάλασσα και τα ντουζ. Ο παραπάνω εξοπλισμός διατίθεται καθημερινά από τις 10.00 π.μ. -13.00 και από τις 17.00 -20.00 και κατόπιν επικοινωνίας στα τηλέφωνα:

  • 6946236303 Δαληβίγκας Γιώργος – Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Βόχας
  • Επίσης  καθημερινά από τις 10.00 π.μ. – 18.00 εξυπηρετεί ο ναυαγοσώστης που βρίσκεται στο Βραχάτι
  • 2741360520 – Γραφείο Δημάρχου (ώρες λειτουργίας του Δήμου 7.00-15.00)

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΒΟΧΑ