ΥΛΙΚΑ
3 μέτριες γλυκοπατάτες, πλυμένες & κομμένες σε κάθετες λεπτές φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1 ½ κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
100 γρ. μαύρα φασόλια, βρασμένα & στραγγισμένα (σε κονσέρβα)
150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
Αλάτι
Salsa ντομάτας, προαιρετικά για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
2 Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα τις γλυκοπατάτες, το ελαιόλαδο, το τσίλι, την πάπρικα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ούτως ώστε όλα τα υλικά να πάνε στις γλυκοπατάτες.
4 Απλώνουμε ομοιόμορφα τις γλυκοπατάτες πάνω στο ταψί (αν το ταψί μας είναι μικρό τότε βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε δύο ταψιά) και ψήνουμε για 10 λεπτά.
5 Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα αναποδογυρίζουμε τις γλυκοπατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
6 Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, πασπαλίζουμε από πάνω με το τσένταρ και ψήνουμε για 2 – 3 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί.
7 Έπειτα αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε από πάνω διάσπαρτα τα ντοματίνια, το αβοκάντο, τα φασόλια και αν θέλουμε προαιρετικά μπορούμε να ρίξουμε κουταλιές από έτοιμη πικάντικη salsa ντομάτας και σερβίρουμε.
Πηγή : giorgos tsoulis.
Comments