0

Οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Πολλές έχουν επίσης πληγεί σοβαρά από την κρίση λόγω της απώλειας θέσεων εργασίας ή της απασχόλησής τους σε επισφαλείς θέσεις εργασίας. Επιπλέον, οι συνεχόμενοι εγκλεισμοί έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας. Το Κοινοβούλιο έχει ζητήσει την καταπολέμηση αυτών των ανισοτήτων. Το Κοινοβούλιο θα τιμήσει τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας κατά τη σύνοδο της ολομέλειας, στις 8 Μαρτίου. Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις και η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν θα κάνουν επίσης την εμφάνισή τους μέσω βιντεομηνύματος.

Η νοσηλεύτρια ΜΕΘ Ευσταθία Καμπισιούλη (Δ) παρακολουθεί τον εμβολιασμό του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, κατά του Covid-19 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. Σε πέντε νοσοκομεία ξεκινάει ο εμβολιασμός για τον ιό Sars Cov- 2. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Οι γυναίκες στον αγώνα κατά του COVID-19

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με τον αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης του COVID-19, η επιτροπή για τα δικαιώματα των γυναικών και ισότητας των φύλων (FEMM) τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021 διοργάνωσε διακοινοβουλευτική συνεδρίαση με θέμα “Είμαστε δυνατές: Οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του COVID-19”. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου, υπό την αιγίδα της επικεφαλής της επιτροπής FEMM, Έβελιν Ρέγκνερ. Την εκδήλωση άνοιξαν ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, και η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα βον ντερ Λάιεν. Μεταξύ των συμμετεχόντων παραβρέθηκε η Επίτροπος της ΕΕ για την ισότητα των φύλων, Έλενα Ντάλι και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με τις “Γυναίκες στην πρώτη γραμμή και διδάγματα από τη διαχείριση της κρίσης”, γυναίκες πολιτικοί αρχηγοί, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εμπειρογνώμονες σε θέματα ιστότητας των φύλων αντάλλαξαν βέλτιστες πρακτικές και προσωπικές εμπειρίες χειραφέτησης γυναικών εν μέσω κρίσεων με ευρωβουλευτές και εθνικούς βουλευτές.

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

Στις 8 Μαρτίου, η επικεφαλής της επιτροπής FEMM, Έβελιν Ρέγκνερ θα συνδεθεί ζωντανά μέσω Facebook live για να απαντήσει στις ερωτήσεις σας σχετικά με την ισότητα των φύλων και την τρέχουσα κατάσταση στην ΕΕ, καθώς και με τον αντίκτυπο της πανδημίας. Η κα Ρέγκνερ θα συμμετάσχει επίσης σε ζωντανή συζήτηση στο Instagram με τη διάσημη influencer Άνια Ρούμπικ σχετικά με τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών και τη θέση της Πολωνίας ως προς την σχεδόν καθολική απαγόρευση των εκτρώσεων.

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.