0

Από τις ωραιότερες πόλεις της αργολικής γης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, η πόλη του Ναυπλίου – πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους από το 1823 έως το 1834 – χτίστηκε σύμφωνα με τη μυθολογία από το Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα και της Δαναΐδας Ανυμώνης. To Ναύπλιο αποτελεί για τους επισκέπτες ένα ανοιχτό μουσείο της ιστορίας της Ελλάδας. Η πόλη υποδέχεται όλο τον χρόνο ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών που στη μεγάλη τους πλειοψηφία περιηγούνται στην πόλη χωρίς επαρκή πληροφορία για την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Ο επισκέπτης έχει την επιλογή 5 γλωσσών (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά) και τη δυνατότητα είτε να διαβάσει το κείμενο ενώ θα ξεκουράζεται σε κάποια φιλόξενη γωνιά της πόλης, είτε να το ακούει από την ηχητική αφήγηση, ενώ μπορεί και να αντλήσει επιπλέον πληροφορίες μέσα από τις πανοραμικές φωτογραφίες που συνοδεύουν κάθε λήμμα.

Ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί στην πόλη μέσω διαδραστικού χάρτη στον οποίο παρουσιάζονται όλα τα σημεία ενδιαφέροντος και προσδιορίζεται η θέση του μέσω GPS. Για κάθε σημείο, ο επισκέπτης έχει πρόσβαση στην αντίστοιχη ακουστική ξενάγηση, καθώς και σε πληροφορίες που παρουσιάζονται με εικόνες, κείμενα και απεικονίσεις 360° (VR).

Ξεκινήστε την περιήγησή σας εδώ: https://www.nafplio-tour.gr/el/map

πηγή: nafplio

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

More in Travel