0

Για την ουσία της υπόθεσης σε αυτό το άρθρο μας δε θα μιλήσουμε, καθώς το θέμα ακαταλληλότητας χρήσης  νερού στην Τ.Κ. Διμηνιού αφενός το έχουμε αναδείξει σε παλαιότερες και επαναλαμβανόμενες αναρτήσεις μας και αφετέρου πλέον έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Το εντυπωσιακό είναι ότι σε όλη αυτή την πορεία του συγκεκριμένου θέματος, η αντίδραση και τα “αντανακλαστικά” των υπευθύνων (υπηρεσιών και πολιτικών προϊσταμένων), τοπικής κοινωνίας και συμβουλίου τοπικής κοινότητας, έχουν χαρακτηριστικά τουλάχιστον …αδιαφορίας! Αδυνατούμε όλο αυτό το διάστημα, να κατανοήσουμε πως πραγματικά αντιδρούν όλοι αυτοί που έχουν την “τύχη” της υγείας των πολιτών στα χέρια τους (σε τοπικό επίπεδο), δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε πως όλοι μαζί στέκονται απέναντι στο πλέον σοβαρό θέμα Δημόσιας Υγείας τόσο αποστασιοποιημένα… λες και αφορά άλλους, σε άλλον τόπο και σε άλλον χρόνο. Προφανώς απαντήσεις ούτε μπορούμε να δώσουμε άλλα ούτε και να εικάσουμε. Απαντήσεις πρέπει να δοθούν, κρυστάλλινες με διαύγεια.

Θα σταθούμε όμως στο γεγονός πως σε λίγο χρονικό διάστημα, το Κιάτο, για δύο διαφορετικούς λόγους, έχει γίνει Πανελλαδικά πρωταγωνιστής αρνητικής προβολής, αρνητικής είδησης με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. Στην πρώτη περίπτωση της δήθεν είδησης «Πληροφορίες για δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού από το Κιάτο στο νοσοκομείο Κορίνθου» παραμονή της εορτής του Πολιούχου της πόλης! Μιας είδησης που πήρε τεράστια προβολή στο διαδίκτυο και στην ειδησιογραφία πανελλαδικών τηλεοπτικών καναλιών, μία είδηση όμως που δεν αντιμετωπίστηκε, πολύ δυναμικά ως όφειλε, από την Δημοτική Αρχή. Όλο το διαδίκτυο βοούσε, τα τηλεοπτικά κανάλια το ίδιο και για την Δημοτική Αρχή μία δήλωση εκ μέρους της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ από τον κ. Μυττά Ιωάννη ήταν επαρκέστατη, μία διάψευση που τελικά “χάθηκε” στο μέγεθος της είδησης. Έτσι και σήμερα… το Κιάτο “πρωταγωνιστής” στο διαδίκτυο αλλά και στην τηλεόραση για μία σοβαρότατη είδηση που εκθέτει πολλαπλά την περιοχή, σε πολλά επίπεδα. Δεν έχουμε καμία διάθεση να εμπλέξουμε το τόσο σοβαρό θέμα Δημόσιας Υγείας που έχει προκύψει, με το ΑΝ το νερό “επανεξέλεξε” τον κ. Σπύρο Σταματόπουλο Δήμαρχο. Το γεγονός είναι ότι στην Τ.Κ Διμηνιού, το νερό έχει κριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση. Σε αυτό το γεγονός, σήμερα προστέθηκαν καταγγελίες οι οποίες έλαβαν χώρα σε τηλεοπτική εκπομπή στο MEGA, μέσα σε λίγα λεπτά η είδηση “πλημμύρισε” το διαδίκτυο (όπως βλέπετε χαρακτηριστικά στις φωτογραφίες που ακολουθούν) και το Κιάτο “φιγουράρει” ως πρώτη είδηση με τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο. Μέχρι και αυτήν την ώρα η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής απλά… “δεν υπάρχει”.

Κιάτο: Παρέμβαση εισαγγελέα για σκουλήκια και σαλμονέλα στο νερό

Δύο παιδιά από την περιοχή Διμηνιού στο Κιάτο διακομίστηκαν σε νοσοκομείο των Αθηνών εξαιτίας του νερού

Επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών είναι το νερό στην περιοχή Διμηνιού στο Κιάτο Κορινθίας, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής. Όπως αναφέρουν, το νερό είναι μαύρο, με πολλά άλατα, ενώ έχουν βρεθεί μέχρι και σκουλήκια σε αυτό. Το αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό, καθώς με αυτό που ρέει στους σωλήνες ύδρευσης δεν μπορούν να πλύνουν ούτε τα πιάτα.

«Το κοριτσάκι είχε εμπύρετη γαστρεντερίτιδα. Νόσησε στην πρώτη καραντίνα. Το αδερφάκι της, που νόσησε αργότερα, είχε εμπύρετη γαστρεντερίτιδα με σαλμονέλα» υπογράμμισε η γυναίκα, μιλώντας στο MEGA.

Kαι τα δύο παιδιά χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο των Αθηνών. Η γυναίκα που μίλησε δημόσια καταγγέλλει πως στην περιοχή έχουν καταγραφεί κι άλλα παρόμοια περιστατικά, ωστόσο δεν υπήρξε καμία απάντηση από τον Δήμο. Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, καθώς υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα.                                                                    (πηγή: ethnos)

 

 

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ON-TIME NEWS