0

Ένα από τα ελληνικά δάση που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό!

Ένα δάσος με ιδιαίτερο όνομα σε ένα από τα νησιά της Ελλάδας που είναι γνωστά για την ποικιλομορφία τους.

Ο λόγος για το δάσος Ρούβα στην Κρήτη.Την πράσινη γωνιά που σε καθηλώνει με την ομορφιά της.Το πρινοδάσος του Ρούβα όπως αποκαλείται καλύπτει μια έκταση η οποία στην ουσία βρίσκεται λιγότερο από 60 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου.Η δύσκολη πρόσβαση στο σημείο ίσως το καθιστά ακόμη πιο συναρπαστικό και σε κάνει να θες να το εξερευνήσεις ακόμη περισσότερο.

Ένα από τα ελληνικά δάση που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό όσες φορές κι αν το επισκεφθείς…

Δάσος Ρούβα:Ένας επίγειος παράδεισος με τρεχούμενα νερά

Το πανέμορφο δάσος Ρούβα που δεν είναι γνωστό όπως άλλα,βρίσκεται σε ένα από τα πιο δύσβατα και απομονωμένα μέρη της Κρήτης.Η ανθρώπινη απουσία έχει αφήσει το περιθώριο στη φύση να οργιάσει ενώ ίσως είναι και ο λόγος που αυτό διατήρησε την καθαρή και ανέγγιχτη μορφή του.Ένα στοιχείο του που το κάνει να ξεχωρίζει και μάλιστα όχι μόνο στην Ελλάδα είναι το ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη αποικία πρίνων στην Ευρώπη.Έχει μεγάλη οικολογική αξία και εντάσσεται στο δίκτυο NATURA και φυσικά όχι άδικα.

Το δάσος του Ρούβα αναπτύσσεται σε ένα αρκετά μικρό οροπέδιο στα νότια της οροσειράς του Ψηλορείτη.Η πρόσβαση μπορεί να γίνει από διάφορα σημεία ενώ ένα από τα πιο εντυπωσιακά διέρχεται μέσα από το πανέμορφο φαράγγι του Αγίου Νικολάου.

Η οικολογική σημασία του δάσους είναι τεράστια,καθώς εδώ αναπτύσσονται σπάνια φυτά και βρίσκουν καταφύγιο πολλά προστατευόμενα ζώα.

Κρήτη,το νησί των αντιθέσεων

Αυτό που κάνει την Κρήτη έναν αγαπημένο προορισμό για επισκέπτες από όλο τον κόσμο είναι μεταξύ άλλων το γεγονός ότι σε αυτό το νήσι μπορείς να κάνεις όλους τους τύπους διακοπών.Ατελείωτες γαλάζιες ακτές,επιβλητικά βουνά και εκτάσεις με ελαιόδεντρα συνθέτουν σε γενικές γραμμές το σκηνικό.Ένα σκηνικό που το συμπληρώνει η μοναδική γαστρονομία του νησιού.Εκεί θα δοκιμάσεις γεύσεις παραδοσιακές και ξεχωριστές και θα πιεις ρακιές που θα σου μείνουν αξέχαστες.

Το δάσος Ρούβα,είναι ένα από τα ελληνικά δάση που μπορεί να μην είναι τόσο γνωστά αλλά σε κερδίζουν με την ομορφιά και την αγνότητά τους από το πρώτο λεπτό,όπως αναφέρει το exploringgreece.

πηγή: news

You may also like

Comments

Leave a reply