0

Το νέο βιβλίο ψυχολογίας των εκδόσεων Ιβίσκος ήρθε για να μείνει,αλλά όχι για να σας αφήσει άφωνους!
Προϋπόθεση για να υπάρξει μια συμφωνία,είναι η κοινή απόφαση δύο ή περισσότερων μελών.Το να θεωρείς ότι κάτι που εσένα σου φαίνεται λογικό το βλέπει έτσι και ο άλλος,ή το αντίστροφο,είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις.Όταν κάτι σε αφορά άμεσα ή έμμεσα πρέπει να επέμβεις,οφείλεις να επέμβεις και το οφείλεις καθαρά στον εαυτό σου.Γιατί πριν μάθεις να σέβεσαι οποιονδήποτε άλλο,πρέπει να σέβεσαι ΕΣΕΝΑσιωπή δεν είναι ποτέ η λύση!
Με αυτό το μήνυμα αποκλειστικά για εσάς,παρουσιάζουμε το νέο μας βιβλίο:

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όλοι έχουμε συνάψει κάποιες σιωπηρές συμφωνίες.Είναι οι υπονοούμενοι συμβιβασμοί που διέπουν τις σχέσεις μας,οι οποίοι προκύπτουν από ανείπωτες πεποιθήσεις και προσδοκίες που υποσυνείδητα επηρεάζουν και τα δύο μέρη.Μπορεί να μοιάζουν κάπως έτσι: «Εκείνος που βγάζει περισσότερα χρήματα θα πρέπει να πληρώνει στα ραντεβού» ή «Το αφεντικό μου δεν μου προσφέρει αύξηση και ξέρει ότι δεν πρόκειται να τη ζητήσω» ή «Δεν πειράζει που δεν ταιριάζουμε στο σεξ,γιατί είναι πολύ καλός άνθρωπος».

Αυτές οι συμφωνίες αλλοτριώνουν τις σχέσεις μας όσο δεν συζητιούνται λόγω φόβου,αποστροφής προς τη σύγκρουση,αισθήματα υποχρέωσης ή ενοχής.Και επειδή οι εκατέρωθεν προσδοκίες σπάνια ευθυγραμμίζονται,μία σιωπηρή συμφωνία μπορεί να προκαλέσει δυστυχία και στις δύο πλευρές.Το καλό νέο είναι ότι υπάρχει λύση.Με την κατάλληλη καθοδήγηση ο καθένας μας μπορεί εδώ και τώρα  να αναθεωρήσει τους κανόνες κάθε προβληματικής σχέσης προς όφελος,τελικά,και των δύο μερών.

Οι έμπειρες κλινικές ψυχολόγοι Δρ. Άντερσον,Μπανκς και Όουενς μας προσφέρουν όλα τα απαραίτηττα ψυχικά εργαλεία για να εξασφαλίσουμε μία υγιέστερη επικοινωνία με τον σύντροφο,τους φίλους,το αφεντικό ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μας.Μέσα από αληθινά περιστατικά,μας δείχνουν πώς να ανακαλύψουμε τα βαθύτερα κίνητρά μας και πώς να αλλάξουμε τις τοξικές πεποιθήσεις που δηλητηριάζουν τις σχέσεις μας.

Με πολύτιμες οδηγίες και συμβουλές για το πώς να κάνουμε παραγωγικές συζητήσεις και να συνάψουμε συνειδητά νέες συμφωνίες για το σεξ,τα χρήματα,τη δέσμευση,την οικογένεια,τον εργασιακό χώρο και την υγεία,αυτό το βιβλίο θα μας βοηθήσει να άρουμε τη σιωπή και να επιλύσουμε όλα τα θέματα-ναρκοπέδια πριν κάνουν ανεπανόρθωτη ζημιά στη ζωή μας.

Και αν ακόμα δεν έχετε πειστεί ότι πρόκειται για ένα κορυφαίο βιβλίο στην κατηγορία του,διαβάστε το πρώτο κεφάλαιο εδώ

Βιογραφικά συγγραφέων

Η ΛΙΝΤΑ ΝΤ. ΑΝΤΕΡΣΟΝ,PhD,είναι καθηγήτρια,κλινική ιατρός και συμβουλευτική ψυχολόγος.Απέκτησε διδακτορικό στην κλινική ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια και ασκεί το επάγγελμα ιδιωτικά πάνω από 25 χρόνια,βοηθώντας ενήλικες,εφήβους και παιδιά να μεταμορφώσουν τη ζωή τους.

Η ΣΟΝΙΑ Ρ. ΜΠΑΝΚΣ,PhD,LCP,είναι κλινική και συμβουλευτική ψυχολόγος με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας ιδιωτικής πρακτικής και εργασίας σε οργανισμούς.Εφαρμόζει τις ερευνητικές τάσεις στην επιστήμη σχέσεων δουλεύοντας με εφήβους,ζεύγη,οικογένειες,κοινότητες και δομές,για να οικοδομήσει βιώσιμα συστήματα εκμάθησης που να υποστηρίζουν το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Η ΜΙΣΕΛ Λ. ΟΟΥΕΝΣ,PhD,είναι κλινική ψυχολόγος με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας.Έχει διδακτορικό δίπλωμα στην κλινική ψυχολογία από τη Σχολή Gordon F.Derner.Εκπαιδεύει και καθοδηγεί επαγγελματίες ψυχικής υγείας και παρουσιάζει εργαστήρια με θέματα που περιλαμβάνουν τη βελτίωση των σχέσεων και την αποτελεσματική διαπροσωπική επικοινωνία.

Εκδόσεις Ιβίσκος

You may also like

Comments

Leave a reply