0

Αιθέρια και ανάλαφρη, γλυκιά και παρηγορητική, η Πάβλοβα θα φέρει το χαμόγελο στα χείλη όσων τη δοκιμάσουν. Τα φρέσκα φρούτα τ’ αφήνω σε σας αναλόγως την εποχή, βάζετε όποια σας αρέσουν.

Υλικά για τη μαρέγκα
6 ασπράδια αυγών
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
180 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. κορν φλάουρ
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για τη σαντιγί
200 ml κρέμα γάλακτος 35%
2 κ.σ. ζάχαρη

Άλλα υλικά
φρεσκοκομμένα καλοκαιρινά φρούτα της αρεσκείας μας.

Μερίδες: 8-10 ,Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες

Εκτέλεση
1) Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη με το κορν φλάουρ σε μπολ.

2) Βάζουμε στον κάδο της κουζινομηχανής, τα ασπράδια και την κρυσταλλική ζάχαρη. Τα χτυπάμε με το σύρμα, σε χαμηλή-μεσαία ταχύτητα.
3) Όταν σχηματιστεί μαρέγκα, κλείνουμε την κουζινομηχανή και προσθέτουμε το μείγμα ζάχαρης άχνης και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής να ενσωματωθούν στη μαρέγκα.
4) Με τη σπάτουλα, σχηματίζουμε ένα παχύ δίσκο μαρέγκας με μικρή λακκούβα προς το κέντρο, σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα.
5) Ψήνουμε τη μαρέγκα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 100oC, στις αντιστάσεις, για 2 ώρες περίπου, αναλόγως το πάχος της.
6) Για να ετοιμάσουμε τη σαντιγύ, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη στο μεταλλικό κάδο της κουζινομηχανής. Χτυπάμε με σύρμα στη μεσαία-υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί σαντιγύ.
7) Διακοσμούμε τη μαρέγκα με τη σαντιγύ και τη διορθώνουμε με το κουτάλι.
8) Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένα καλοκαιρινά φρούτα επιλογής μας.
Πηγή : madameginger.com

You may also like

Comments

Leave a reply