0

Μόλις δύο μήνες πέρασαν από την εξοργιστική είδηση της αποφυλάκισης του Νίκου Σειραγάκη (δείτε εδώ), προπονητή – παιδεραστή που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης και αποφυλακίστηκε μετά από μόλις 8 χρόνια! Αυτό προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας!

Σήμερα, σε μια ακόμη υπόθεση βιασμού που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Κισσάμου και των Χανίων, ένας 55χρονος πα-Τέρας κρίθηκε ένοχος από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου για τις πράξεις βιασμού και αιμομιξίας σε βάρος της κόρης του, για περίοδο 15 ετών. Ειλικρινά δε μπορούμε να κατανοήσουμε το γεγονός της αναφοράς «55χρονος», όνομα δεν έχει, πρόσωπο δεν έχει, επώνυμο δεν έχει, τι και ποιόν προστατεύουμε… και μη βιαστούμε να βάλουμε στο κάδρο της προστασίας το θύμα. Ο πα-Τέρας παραδέχτηκε τις πράξεις του, αλλά ισχυρίστηκε ότι όσα έπραξε συνέβησαν μόνο τις χρονιές 2017 έως 2019, διάστημα που η κόρη του ήταν πλέον ενήλικη, κι όχι όταν ήταν ανήλικη όπως κατηγορήθηκε, καθώς επίσης πως όλα γινόντουσαν με τη συναίνεσή της. Αλήθεια, πόσο ανατριχιαστικό είναι να επιχειρηματολογείς για μια τέτοια αποτρόπαια πράξη και πόσο τυχαίο ότι την ίδια επιχειρηματολογία, «όλα γινόντουσαν με τη συναίνεσή», χρησιμοποίησε και ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης. Η νεαρή κοπέλα, η οποία μαζί με τη μητέρα της βρέθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, λόγω θεμάτων υγείας όπως ειπώθηκε είχε εγκαταλείψει το σχολείο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται συνεχώς στο σπίτι, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο πα-Τέρας της και σε ηλικία 14 ετών ξεκίνησε τις αποτρόπαιες πράξεις του. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή 10 ετών κατά συγχώνευση. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα ο 55χρονος να οδηγηθεί πίσω στις φυλακές Τριπόλεως όπου κρατείτο μέχρι σήμερα. Αυτό προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας!

  Σαν κάτι δε πάει καλά με τον Ποινικό Κώδικα, τουλάχιστον με τις διατάξεις που αφορούν τα συγκεκριμένα εγκλήματα, διότι ξεκάθαρα προσβάλουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, το πάνε περίπατο για την ακρίβεια (πρόσφατη περίπτωση με το βιτριόλι). Μήπως θα πρέπει το συντομότερο ν΄ανοίξει κουβέντα περί αναμόρφωσης του συστήματος απονομής ποινικής δικαιοσύνης της χώρας; Μήπως στη κοινωνία δημιουργούνται πολλαπλάσια προβλήματα και παροδικές λύσεις; Μήπως επιβάλλεται επαναξιολόγηση για αυστηροποίηση ποινών και τελικά μήπως έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας για το τι είδους μήνυμα περνά στην κοινωνία; Ο λαός μας χρησιμοποιεί τη φράση αυτή που σε όλους είναι γνωστή: στραβός λοιπόν είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;

 

 

 

 

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ON-TIME NEWS