0

Εκπομπή για την ανοικοδόμηση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Εθνικού Ναού του Αγίου Νικολάου, προβλήθηκε στο αναγνωρισμένο ειδησεογραφικό CBS “60 Minutes” την περασμένη Κυριακή, που συμπίπτει με το Δυτικό Πάσχα.

Ο ανταποκριτής της εκπομπής Scott Pelley, επισκέφθηκε την Ελλάδα για συνεντεύξεις, επίσης πήρε συνέντευξη από τον Santiago Calatrava, τον αρχιτέκτονα του έργου, όπως και από τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.

«Είμαστε πολύ συγκινημένοι που το πιο μακροχρόνιο και πιο εξέχον τηλεοπτικό πρόγραμμα ειδήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες,  παρουσιάζει την εκστρατεία μας για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου κατά τη διάρκεια της πιο ιεράς περιόδου του έτους», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι η Ορθοδοξία ανυπομονεί να ανοίξει τις πόρτες της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Εθνικού Ιερού του Αγίου Νικολάου, και αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2021.

Παρά την τιμή που μπορεί να ξεπεράσει τα 81 εκατομμύρια δολάρια και ένα ταραχώδες παρελθόν που περιλάμβανε κατηγορίες για οικονομική κακοδιαχείριση, ο κ. Μιχαήλ Ψαρός, αντιπρόεδρος των «Φίλων του Αγίου Νικολάου», του νέου οργανισμού που επιβλέπει την υλοποίηση του έργου, θέλει να αφήσει πίσω του τις πολλές καθυστερήσεις και τις κατηγορίες κακοδιαχείρισης: «μόλις ολοκληρωθεί, το ελληνικό ορθόδοξο ιερό, θα είναι το μοναδικό με τις περισσότερες επισκέψεις στη Νέα Υόρκη  και ίσως και στις ΗΠΑ” Η εκπομπή “60 Minutes” υπογράμμισε επίσης τα οικονομικά σκάνδαλα που οδήγησαν στην απόλυση πολλών αξιωματούχων στην Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Ο κ. Ψαρός είπε στον Έλληνα Ρεπόρτερ ότι «το έργο σταμάτησε υπό την παλιά διαχείριση γιατί δεν είχε επαγγελματική διαχείριση… Ό, τι συνέβη πριν, συνέβη».

πηγή: greekreporter

 

You may also like

Comments

Leave a reply