0

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ετοιμάζεται να βάλει σε εφαρμογή ένα σημαντικό κομμάτι του σχεδίου της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, με την δεντροφύτευση ενός δισεκατομμυρίου νέων δέντρων.

Προσπαθώντας να φτάσει τους κλιματικούς στόχους που καθορίζονται στη συμφωνία του Παρισιού και αφορούν την μείωση των εκπομπών άνθρακα, το project αυτό που θα τρέχει μέχρι το 2050 σκοπό έχει να εξουδετερώσει δεκαοχτώ εκατομμύρια τόνους αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Με την κίνηση της αυτή, η Αυστραλία δείχνει να ασπάζεται πρόσφατες μελέτες που καταδεικνύουν τα δέντρα ως το πιο σημαντικό μας όπλο ενάντια στη κλιματική αλλαγή.

Το νούμερο ένα δισεκατομμύριο ακούγεται εντυπωσιακό και είναι βεβαίως μια πολύ σημαντική κίνηση που πρέπει να ακολουθήσουν περισσότερες χώρες, αλλά συνολικά είναι πολύ μακριά από το ένα τρισεκατομμύριο δέντρα τα οποία οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι πρέπει να προστεθούν στα τρία τρισεκατομμύρια υπάρχοντα δέντρα, προκειμένου εκμηδενιστεί η ζημιά που κάνουμε στον πλανήτη.

πηγή: rewired

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΔΙΕΘΝΗ