0
  • Ο Πειραιάς εδραιώνει ακόμη περισσότερο τη θέση του στον χάρτη της γαστρονομίας, μετά και από την ολοκλήρωση του 21ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οινολογίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Τα σχόλια που έλαβε ο Δήμος Πειραιά από τους διοργανωτές του συνεδρίου, τόσο για την οργάνωση όσο και για τη φιλοξενία που παρείχε στους 210 συνέδρους απ΄ όλη την Ευρώπη ήταν ιδιαιτέρως τιμητικά.

40 σύλλογοι από διάφορες χώρες της Ευρώπης, που συμμετείχαν στο συνέδριο, παρουσίασαν τα προϊόντα τους και την οινολογική παράδοση της χώρας τους.

«Πρωταγωνιστές» στην έκθεση ήταν και τα εκλεκτά παραδοσιακά γευστικά δημιουργήματα της πειραιώτικης γαστρονομίας.

Η προσπάθειά μας ως Δημοτική Αρχή, ώστε να αναδείξουμε τον Πειραιά, μεταξύ άλλων και ως ένα σημαντικό Ευρωπαϊκό γαστρονομικό προορισμό έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενα Ράπτη και της Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, τις οποίες και ευχαριστώ για την παρουσία τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον φίλο Πρόεδρο της CEUCO Carlos Martin Cosme για την άριστη συνεργασία μας και τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρο της CEUCO Konstantinos Mouzakis, για την αγαστή συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα μαζί με την Αντιδήμαρχο Andriana Zarakeli, καθώς και τον Πρόεδρο της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης Αττικής και Πειρφερειακό Σύμβουλο Voidonikolas Stavros, ο οποίος εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά.

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ