0

Υλικά

4- 6 χοιρινές μπριζόλες
1 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ. γλ. ξηρή μουστάρδα
1/2 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. σ. μηλόξυδο
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
2 κ. σ. μουστάρδα
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίστε τις χοιρινές μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
  • Όταν ροδίσουν, τοποθετήστε τις σε μια κατσαρόλα.
  • Στο ίδιο τηγάνι, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέστε το σκόρδο, την ξηρή μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και το καγιέν και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.
  • Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.
  • Προσθέστε το ξύδι και το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει.
  • Ρίξτε το μείγμα πάνω από τις χοιρινές μπριζόλες, βάλτε το καπάκι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 ώρες ή σε υψηλή θερμοκρασία για 1 έως 1,5 ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό κρέας.

πηγή

You may also like

Comments

Leave a reply

More in NEA