0
  • Τα καλαμαράκια είναι το αγαπημένο φαγητό πολλών ανθρώπων, και φυσικά, μαγειρεύεται και σε ρβίρεται με πολλούς τρόπους.

Ένας από τους τρόπους που αρκετοί λατεύουν είναι τα καλαμαράκια με ούζο, θυμάρι κι κάπαρη.

Για όσους θέλουν να μάθουν τί κάνει αυτό το πιάτο να ξεχωρίζει στα γούστα των ανθρώπων, ακριβώς παρακάτω  υπάρχει η απάντηση.

Υλικά

500 γρ. καλαμαράκια (κατεψυγμένα)
2 σκελίδες σκόρδο
2 σφηνάκια ούζο
3 κλωνάρια θυμάρι
1 κουτ. σούπας κάπαρη
1 ντομάτα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
φετούλες λεμονιού
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. Σοτάρετε το σκόρδο κομμένο σε φετούλες σε βαθύ τηγάνι με το λάδι για 1-2 λεπτά και προσθέτετε τα καλαμαράκια (που έχετε φυσικά ξεπαγώσει, ξεπλύνει και στεγνώσει καλά).
  2. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη κι όταν αρχίσει το νερό να εξατμίζεται σβήνετε με το ούζο.
  3. Προσθέτετε την ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια, αλατοπίπερο, την κάπαρη και το θυμάρι μαζί με όσο νερό χρειάζεται για να μισοσκεπαστούν τα καλαμαράκια.
  4. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια και να μείνουν με τη σάλτσα τους.
  5. Σερβίρετε γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.

 

πηγή

You may also like

Comments

Leave a reply

More in NEA