0
  • Με μεγάλη συμμετοχή, ανταπόκριση και επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Forum Εθελοντισμού 2024: Ενωμένες Καρδιές, Δυναμική Δράση την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, στον φιλόξενο χώρο του Ξενοδοχείο MY WAY , στην Πάτρα.

Δυναμικό παρόν έδωσαν πάνω από τριάντα εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις της περιοχής μας, με αντικείμενο ποικίλα πεδία εθελοντισμού όπως η υγεία, η κοινωνία και το περιβάλλον.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν να δημιουργηθεί ένα πεδίο γνωριμίας και συζητήσεων για τους δραστήριους στον εθελοντισμό πολίτες και για τις υπάρχουσες εθελοντικές οργανώσεις προκειμένου να συναντηθούν, να μοιραστούν εμπειρίες και να συνεργαστούν σε πρωτοβουλίες που οδηγούν σε θετικές αλλαγές στις κοινότητες σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Μέσα από τις επαφές και τις συζητήσεις, οι εργασίες του συνεδρίου στόχευσαν στον να εμπνεύσουν και να ενδυναμώσουν τα άτομα να αναλάβουν δράση και να κάνουν τη διαφορά μέσω του εθελοντισμού με πρωτοβουλίες και συνέργειες.

Οι ουσιαστικές συνεργασίες μεταξύ εθελοντών, κοινοτικών οργανώσεων, ΜΚΟ, επιχειρήσεων και κυβερνητικών φορέων είναι αυτές που βοηθούν το εθελοντικό κίνημα να μεγιστοποιήσει τον συλλογικό αντίκτυπο.

Παράλληλα, έμπειροι και καταρτισμένοι ομιλητές ανέδειξαν και πρότειναν τρόπους και μηχανισμούς, με τη βοήθεια των οποίων οι εθελοντές μπορούν να αναλάβουν ουσιαστική δράση, με την παροχή γνώσεων, δεξιοτήτων και πόρων που χρειάζονται για να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στις κοινότητές τους.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου κατεγράφησαν οι υπάρχουσες εθελοντικές ομάδες της περιοχής και με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μια διαδικτυακή κοινή πλατφόρμα προβολής τους. Μάλιστα οι συμμετέχουσες ομάδες παρουσίασαν στο κοινό και να διένειμαν το ενημερωτικό τους υλικό, προκειμένου να προωθήσουν τη δράση τους.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης η κ. Αντιγόρη Ωραιοπούλου, Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Εθελοντισμού Ελλάδας «HELPHELLAS» , που προέβαλλε με τη σειρά της την αξία και τη δύναμη του εθελοντισμού.

Η «HELPHELLAS» έχει στόχο και όραμα να δημιουργήσει μία απαραίτητη νέα κουλτούρα σε σχέση με τον οργανωμένο Εθελοντισμό στη Χώρα μας, δημιουργώντας μακροπρόθεσμες δράσεις και δίκτυα με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην Κοινωνία.

Παράλληλα ήδη στα τέσσερα χρόνια δράσης της έχει δημιουργήσει πρότυπα και πιστοποιημένα προγράμματα Εκπαίδευσης και έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 300 Εθελοντές, έχει δημιουργήσει πρότυπες λειτουργίες συντονιστικών κέντρων σε περιόδους κρίσεων μεταφέροντας αθροιστικά περισσότερους από 1000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, έχει συνδεθεί και δημιουργήσει συνεργασίες με άλλες ΜΚΟ, εκπαιδευτικά ιδρύματα, Ιδιωτικό και Δημόσιο φορέα κι έχει προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες στον Εκπαιδευτικό, Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.

Το Forum πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Πάτρα, σε συνδιοργάνωση της ΑΜΚΕ Δεξί Κλίκ και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών.

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ