0

Στην τελική ευθεία και λίγες εβδομάδες πριν την ολοκλήρωσή της, βρίσκεται η πρότυπη αθηναϊκή πολυκατοικία, που ανακαινίζεται και θα επιτύχει το στόχο του 2030, για μηδενική ενεργειακή κατανάλωση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι λογαριασμοί ρεύματος για ψύξη και θέρμανση θα είναι μηδενικοί για όλους τους ενοίκους της.

Το έργο ‘The Tavros Project: Οδηγός ενεργειακών ανακαινίσεων μεγάλης κλίμακας στο Λεκανοπέδιο’ παρουσιάζεται στις 12 Ιουνίου (11:30) στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το οποίο θα επισκεφθεί το κτίριο για να δει από κοντά τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και να ενημερωθεί για το πώς παράγει περισσότερο ρεύμα από όσο καταναλώνει.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την ομάδα υλοποίησης του έργου, Passivistas, και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου μαζί με το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, το Δήμο Αθηναίων και την Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία.

Για να συμμετάσχετε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/bZjeNc4UchgVFq9v9

Πώς επιτυγχάνονται οι μηδενικοί λογαριασμοί ρεύματος;

Η πολυκατοικία, μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης, θα μετατραπεί σε Παθητικό Κτίριο, ενώ χάρη στα φωτοβολταϊκά της στη στέγη θα καλύπτει το 200% των αναγκών της σε ρεύμα και θα δίνει το πλεόνασμα στη διπλανή πολυκατοικία.

Στόχος του ‘The Tavros Project’ είναι να αποτελέσει το πρότυπο για την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση πολλών ακόμη πολυκατοικίων, βάσει του προτύπου του παθητικού κτιρίου, και να συνδράμει στην αντιμετώπιση του υπέρογκου ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το ‘Tavros Project’ υλοποιείται από την ομάδα Passivistas και το Ελληνικό Ίνστιτούτο Παθητικού Κτιρίου, σε συνεργασία με το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.

Όλη η ανακαίνιση πραγματοποιείται απολύτως δωρεάν για τους ενοίκους, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος RINNO και με την πολύτιμη υποστήριξη κορυφαίων εταιριών του κατασκευαστικού κλάδου.

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ