0
  • Ο Άγιος Ιωάννης βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο των Σερρών, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση, ενώ παράλληλα διατηρεί την γαλήνη και την ηρεμία ενός παραδοσιακού χωριού.

Όσα θα δείτε και να κάνετε στον Άγιο Ιωάννη

Το χωριό αγκαλιάζεται από πλούσια βλάστηση, με αιωνόβια πλατάνια και τρεχούμενα νερά που σχηματίζουν γραφικούς καταρράκτες.

Ιδανικά για χαλάρωση και απολαμβάνοντας την ηρεμία της φύσης, όπως περιγράφει το wind-up.gr.

Φημίζεται για τις ταβέρνες του και τα ιδιαίτερα μενού γεύσεων. Θα γευθείτε φρέσκια πέστροφα στα κάρβουνα υπό τη σκιά των αιωνόβιων πλατάνων.

Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία να γευματίζεις η να πίνεις τον καφέ σου δίπλα σε τρεχούμενα νερά στην λίμνη με τις πάπιες να σε συντροφεύουν, αλλά και τα ψάρια που προσελκύουν τους μικρούς φίλους που διασκεδάζουν μαζί τους στα πεντακάθαρα νερά.

Στον Άγιο Ιωάννη αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, καθώς και το γραφικό κέντρο του χωριού με τα παραδοσιακά σπίτια και τα φιλόξενα καφενεία. Σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης.

Η πρόσβαση στις ταβέρνες από την πλατεία εμπορίου, που αποτελεί ουσιαστικά το κέντρο των Σερρών, είναι εύκολη και γρήγορη, διαρκώντας μόλις περίπου 8 λεπτά.

Χάρη στα τρεχούμενα νερά που σχηματίζουν γραφικούς καταρράκτες, ο Άη Γιάννης αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους της περιοχής, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η πλατεία Αγίου Ιωάννη, το δημοτικό αναψυκτήριο και η λίμνη προσφέρουν ιδανικά σημεία για χαλάρωση και δροσιά.

 

πηγή

You may also like

Comments

Leave a reply

More in NEA