0
  • Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών αποτυπώνουν την ενίσχυση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, που σημειώνει άνοδο σε ψήφους, σε ποσοστά και αντιπροσώπους.

Οι σημαντικοί αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα στον κλάδο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική μπορούν να έχουν συνέχεια, με ομοσπονδία αγωνιστική, στήριγμα και οργανωτή των αγώνων των εκπαιδευτικών.

Το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής δυναμώνει, και πρέπει να εκφραστεί αποφασιστικά με αλλαγή των συσχετισμών στην Ομοσπονδία, δίνοντας ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ., που τσακίζει τα εισοδήματα μας, αντιμετωπίζει τις πραγματικές μας ανάγκες ως κόστος, βάζει πάνω από την αξία της ζωής το κέρδος.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ένα καλό πρώτο βήμα στην προσπάθεια του κλάδου να γκρεμίσει τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, αλλά και να βάλει στο περιθώριο τις δυνάμεις που συμπορεύτηκαν μαζί τους.

ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ έχουν συναποφασίσει την πλειοψηφία των αποφάσεων της ΟΛΜΕ τα τελευταία χρόνια, με παραλλαγές βεβαίως στη φρασεολογία, συγκλίνουν πολιτικά γιατί ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, δεν αμφισβητούν την πολιτική της ΕΕ που είναι η γενεσιουργός αιτία της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. (βλ. δημοσιονομική πολιτική, ακρίβεια, ιδιωτικά πανεπιστήμια, αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση, αυτονομία σχολικής μονάδας κτλ.).

Αυτές οι δυνάμεις «τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια» των εκπαιδευτικών σε κάθε μεγάλη μάχη που δίνει ο κλάδος ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Στις εκλογές για την ομοσπονδία πρέπει να ηττηθούν όλοι όσοι έχουν ευθύνη για την αναντιστοιχία που όλοι αναγνωρίζουμε ανάμεσα στις ανάγκες, τις προσδοκίες και τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών και στη στάση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ.

Εδραιώνουμε αυτό το βήμα στις αρχαιρεσίες που ακολουθούν το επόμενο διάστημα!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να συμπορευτούμε μαζί για να αλλάξει επιτέλους η κατάσταση στην ΟΛΜΕ! Να δοθεί συνέχεια στις μικρές και μεγάλες μάχες μέσα και έξω από τα σχολεία.  Με πείσμα, μαχητικότητα και αισιοδοξία δίνουμε τη μάχη για να φέρουμε τα ΠΑΝΩ/ΚΑΤΩ στην Ομοσπονδία, για να νικήσει η ελπίδα, για να ανοίξει ο δρόμος για πραγματική αλλαγή των συσχετισμών!

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ