0
  • Το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου επισκέφθηκε την Πέμπτη 25/4 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Χαράλαμπος Κασίμης, συνοδευόμενος από τη δικηγόρο Γεωργία Σμυρνιώτη, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ε.Κ. Κώστα Κατεμή.

Ο κ. Κατεμής ενημέρωσε τον κ. Κασίμη για τα προβλήματα των εργαζομένων του νομού, όπου φυσικά το πρώτο είναι η ΑΚΡΙΒΕΙΑ μαζί και σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που ανέρχεται μόλις στο 25% του συνόλου των συμβάσεων εργασίας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανεργία στο Νομό που εκτιμάται στο 22%, όπως επίσης στην ανάγκη των επιχειρήσεων για εξειδικευμένο προσωπικό (χειριστές γερανών, κλαρκ, ηλεκτροσυγκολλητές) που όμως δεν καλύπτεται, καθώς έκλεισαν οι σχετικές σχολές του ΟΑΕΔ!!!

Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι αυξήσεις των μισθών που κυμαίνονται στο 3,7%, ποσοστό που απορροφάται πλήρως από την ακρίβεια και για αυτό δεν συνιστά πραγματική αύξηση, ενώ την ίδια στιγμή οι αυξήσεις της κερδοφορίας ορισμένων επιχειρήσεων του νομού ξεπερνούν το 400%!

Ο κ. Κασίμης ανέπτυξε τις θέσεις της Νέας Αριστεράς για τα εργασιακά, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης 2015 – 2019 και ιδίως στην δραστηριότητα και στην στελέχωση της τότε Επιθεώρησης Εργασίας με ικανότατα στελέχη και επισήμανε την ανάγκη να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο από έμπειρους πολιτικά και καταρτισμένους σε τεχνικά θέματα ευρωβουλευτές, δεδομένου ότι μεγάλο ποσοστό των αποφάσεων πλέον λαμβάνεται στην Ευ

You may also like

Comments

Leave a reply