0
  • Αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά είναι το εμβληματικό γαλλικό πλοίο Belem που υποδέχτηκε το πρωί του Σαββάτου την Ολυμπιακή Φλόγα που ταξίδεψε ανά την Ελλάδα για να την μεταφέρει στη Γαλλία.

Το Belem έκανε το παρθενικό του ταξίδι το 1896 λίγες εβδομάδες μετά την αναβίωση τον σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που διεξήχθησαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο εκείνη την χρονιά.

Από τον Πειραιά θα αποπλεύσει σημερα Σάββατο και μέσω της Μεσογείου θα καταλήξει στην Μασσαλία, πάλαι ποτέ ελληνική αποικία στις 8 Μαΐου, οπότε και θα εκκινήσει η λαμπαδηδρομία στην Γαλλία.

Το παρών δίνουν η Πρέσβειρα της Γαλλίας Laurence Ayer, η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Amelie Oudea -Castera, εκπρόσωποι από την πόλη της Μασσαλίας και ο Δήμαρχος του Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Την Ολυμπιακή Φλόγα ανέβασε στο Belem ο Γάλλος τριπλός Ολυμπιονίκης του canoë Tony Estanguet.

Ελλάδα Γαλλία συμπορεύονται με φόντο τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δίνουν τη σκυτάλη της γνώσης, της ανθρώπινης υπόστασης πέρα από οτιδήποτε έχει να κάνει με επίτευγμα. Η ουσία είναι η ανθρωπιά. Πρόκειται για μια ιδέα για μια λάμψη στο σκοτάδι. Για να καταλάβεις τον Ολυμπισμό δεν φτάνει να δεις το επίτευγμα στο αγωνιστικό κομμάτι, πρέπει να δεις και την ανθρώπινη υπόσταση.

Η Γαλλία έχει δοκιμαστεί από τρομοκρατία από κοινωνικές διαταραχές κίτρινα γιλέκα δεν πρέπει να φοβόμαστε περιμένουμε τους αγώνες με χαρά σαν μια στιγμή που θα ενωθούμε μαζί. Το χρειαζόμαστε όλοι. Δεν πρέπει να φοβόμαστε, έχουν και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας».

 

πηγή

You may also like

Comments

Leave a reply

More in NEA