0
  • Είσαι λογοτέχνης, ποιητής, συγγραφέας, ζωγράφος, καλλιτέχνης, μουσικός με επάρκεια στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα; Επιθυμείς να μιλήσεις για τη ζωή και την ιστορία σου; Θέλεις να παρουσιάσεις το έργο σου εντός και εκτός Ελλάδας; Τότε, δήλωσε συμμετοχή στο “7ο Πολιτιστικό Πανόραμα” του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου στην Αθήνα, που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, 15:00-21:00, στο Σπίτι της Κύπρου, Μορφωτικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας – Ξενοφώντος 2Α Αθήνα.

Πρόκειται για μια ισχυρή γιορτή των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού και των συναφών επιστημών, που ενώνει Ελλαδίτες, Κύπριους, Απόδημους και Φιλέλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι με τη ζωή και τη δράση τους παράγουν εκλεκτά έργα πολιτισμού, παιδείας, αισθητικής, με σεβασμό στον άνθρωπο, στη φύση, στο περιβάλλον, στον πλανήτη και ωφελούν το κοινωνικό σύνολο με διάρκεια. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό για να την παρακολουθήσει. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά, λαμβάνουν μέρος στις δράσεις του προγράμματος, παρουσιάζουν τη ζωή και το έργο τους, καταθέτουν αίτημα εγγραφής και καταβάλουν τα αντίστοιχα τέλη συμμετοχής έως 17 Μάϊου 2024 στον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, βάσει των οδηγιών στο ειδικό παράρτημα που ακολουθεί.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

7ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, Αθήνα 2024
Στις εργασίες και στο πρόγραμμα του 7ου Πολιτιστικού Πανοράματος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου μετέχουν λογοτέχνες, ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφοι, καλλιτέχνες, μουσικοί με επάρκεια στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

Μιλούν για τη ζωή και την ιστορία τους. Παρουσιάζουν το έργο τους. Συμμετέχουν στον διαγωνισμό “Express & Impress” με έπαθλο μία έντυπη έκδοση, ένα eBook και ένα eAudioBook.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ. Στέλνω στο email του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου info@cultural-association.org έως 15/5/2024 τα ακόλουθα: α) βιογραφικό σημείωμα σε μορφή κειμένου (αρχείο word), β) ατομική φωτογραφία (αρχείο jpg), γ) στοιχεία επικοινωνίας – αλληλογραφίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, email), δ) περιγραφή του έργου που θα παρουσιάσω και συνοδευτικές εικόνες, ε) ηχογραφημένο μήνυμα (αρχείο mp3) που θα μεταδίδεται στο SOLOMOS Web Radio π.χ. “Ονομάζομαι Μάριος Λίνος, είμαι ποιητής με καταγωγή από τη Σμύρνη. Συμμετέχω στο 7ο Πολιτιστικό Πανόραμα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου στην Αθήνα, στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α), τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, από τις 3:00 έως τις 9:00 μ.μ.. Σας περιμένω να συνομιλήσουμε για τέχνη και ζωή με πολιτισμό!”, στ) Ανήλικοι συμμετέχοντες καταθέτουν γραπτή δήλωση Γονέα/Κηδεμόνα, ζ) το αντίτιμο της συμμετοχής:

Εγγραφή 80€: Συγγραφείς, Ζωγράφοι, Καλλιτέχνες, Μουσικοί, συνεργάτες του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.
Εγγραφή 160€: Συγγραφείς, Ζωγράφοι, Καλλιτέχνες, Μουσικοί.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους διοργανωτές είτε με email στο mail box: info@cultural-association.org, είτε τηλεφωνικώς από Δευτέρα έως και Παρασκευή μεταξύ 9:30-16:30 στον τηλεφωνικό αριθμό (0030) 2310313143.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

7ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, Αθήνα 2024
Παρουσιάσεις Βιβλίων και Έργων Τέχνης
Διαγωνισμός Παρουσίασης “Express & Impress”
Ποιητικό Αναλόγιο
Βραβεία, Έπαινοι Ανθολογιών:
“20 Ιουλίου 1974, Η μέρα που δάκρυσε ο Ελληνισμός”
“Η ερωτική ποίηση του Κωστή Παλαμά”
Μουσικό Αφιέρωμα “Χρυσοπράσινο Φύλλο, 50 Χρόνια Μνήμη – Αγώνες – Ελπίδα” για τα 50 χρόνια από την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο.
Έκθεση Βιβλίων των εκδόσεων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου – Αρχύτας
Το πρόγραμμα για το “7ο Πολιτιστικό Πανόραμα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου” αναμένεται να έχει κατά προσέγγιση την παρακάτω διάρθρωση, η οποία θα οριστεί βάσει των συμμετοχών – εγγραφών και θα ανακοινωθεί επίσημα με το Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης στον παρόντα διαδικτυακό κόμβο έως την 18η Μάϊου 2024.

14:30 Προσέλευση
15:00 Έναρξη – Χαιρετισμοί
15:30 “20 Ιουλίου 2024, Η Μέρα που Δάκρυσε ο Ελληνισμός” παρουσίαση ανθολογίας, βραβευθέντων, διακριθέντων
16:30 “Η Ερωτική Ποίηση του Κωστή Παλαμά” παρουσίαση ανθολογίας, βραβευθέντων, διακριθέντων
17:30 Διαγωνισμός “Express & Impress”, Παρουσιάσεις Βιβλίων, Έργων Τέχνης, Καλλιτεχνημάτων
20:30 “Χρυσοπράσινο Φύλλο | 50 Χρόνια Μνήμη, Αγώνες, Ελπίδα” μουσική παράσταση
“EXPRESS & IMPRESS“
Διαγωνισμός Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου | Τα 7′ που κάνουν τη διαφορά
“Express & Impress” Διαγωνισμός Δυναμικής Παρουσίασης Βίου και Έργου με ξεχωριστό, ευφάνταστο, καινοτόμο, δημιουργικό, διαδραστικό και αλληλεπιδραστικό τρόπο σε 7 λεπτά. Μια υπέροχη εμπειρία Πολιτισμού με κέντρο τον Άνθρωπο. “Εκφράζομαι Συνετά, Καλλιτεχνικά, Δυναμικά. Κερδίζω τις Καλύτερες Εντυπώσεις και Έπαθλο Εκδοτικό – Καλλιτεχνικό Πόνημα”!

“Ἐπαινῶ γλῶτταν εὔφημον φέρειν, σιγᾶν ὅπου δεῖ καί λέγειν τά καίρια”. (Μου αρέσει αυτός που μιλάει ωραία, που σωπαίνει όπου χρειάζεται και μιλάει σωστά όταν πρέπει.) Αισχύλος, αρχαίος Έλληνας τραγωδός.
«Λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν». Χείλων ο Λακεδαιμόνιος, ένας από τους επτά σοφούς.
“Όσο περισσότερα λες, τόσο λιγότερα οι άνθρωποι θα θυμούνται”. Φρανσουά Φενελόν, Γάλλος ιερωμένος, θεολόγος και συγγραφέας.
“Η τέχνη ν’ ακούς έχει την ίδια αξία με την τέχνη να μιλάς. Όποιος μιλάει σπέρνει, όποιος ακούει μαζεύει τη σοδειά”. Πιερ Κλωντ Μπουάστ, Γάλλος λεξικογράφος.
“Το λιγότερο είναι περισσότερο”. Λούντβιχ Μις φαν ντερ Ρόε, Γερμανός αρχιτέκτονας.
“Στην τέχνη, η οικονομία είναι πάντα ομορφιά”. Χένρυ Τζέημς, Αμερικανός συγγραφέας.
“Κάποτε άκουσα ότι η επιτυχημένη ομιλία θα πρέπει να είναι σαν μια καλοραμμένη φούστα – τόσο κοντή ώστε να τραβάει το βλέμμα, τόσο μακριά ώστε να καλύπτει το περιεχόμενο, τόσο ιδανικά φτιαγμένη ώστε να αναδεικνύει το περιεχόμενο, να μαγνητίζει την προσοχή, να εξάπτει τη φαντασία, να μένει αλησμόνητη, να θέλεις να την αποκτήσεις! Με κάθε σοβαρότητα, αν το περιεχόμενο είναι ενδιαφέρον και η παρουσίαση ελκυστική, τότε τα 7 λεπτά κάνουν τη διαφορά, για μια ιδανικά επιτυχημένη ομιλία – παρουσίαση.” Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Πρόεδρος Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας – Κύπρου
“Ευ αγωνίζεσθαι” | Με ευγενή άμιλλα, παιδεία και πολιτισμό, συμμετέχεις δίκαια, καθαρά και σταθερά, μακριά από πειρασμούς και εγωισμό, με σεβασμό στον λόγο και το έργο του άλλου, με σεβασμό και εμπιστοσύνη στη διαδικασία του διαγωνισμού, στην κριτική επιτροπή και το κοινό που συμμετέχει. Το χρονόμετρο μας διδάσκει τη μεστότητα, τη σαφήνεια, τη λιτότητα, την αξιοκρατία, το καμπανάκι της κριτικής επιτροπής την εμπιστοσύνη και οι κανονισμοί του προγράμματος τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και τα όρια μας στην κοινωνία.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

7ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, Αθήνα 2024
Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί έως 18/5/2024.
Στις παρουσιάσεις βιβλίων / έργων τέχνης / καλλιτεχνημάτων του διαγωνισμού “Express & Impress” δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι έκαναν εγγραφή και αποπλήρωσαν τα τέλη συμμετοχής.
Οι διακριθέντες των ανθολογιών που συμμετέχουν μόνο στο μέρος της εκδήλωσης που αφορά στις ανθολογίες δεν καταβάλλουν τέλη συμμετοχής.
Βεβαιώσεις συμμετοχής θα σταλούν ηλεκτρονικά σε όλους τους εγγεγραμμένους και ταμειακώς ενήμερους συμμετέχοντες.
Τα Βραβεία θα αποδοθούν στους αριστεύσαντες των διαγωνισμών κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Οι τιμητικές διακρίσεις – έπαινοι όσων διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς ανθολογιών συνοδεύουν τις παραγγελίες των ανθολογιών.
Όλα τα έντυπα βιβλία του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου θα διατίθενται προς πώληση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από επαγγελματία συνεργάτη των εκδόσεων Αρχύτας.
Στην αίθουσα υπάρχει πιάνο, ηχητική – μικροφωνική εγκατάσταση, video projector.
Η εκδήλωση θα βιντεοσκοπηθεί.
Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά σε live streaming μετάδοση από την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό για να την παρακολουθήσει.
Επικοινωνία | Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, email: info@cultural-association.org, τηλέφωνο επικοινωνίας (0030) 2310313143, Δευτέρα έως και Παρασκευή 9:30-16:30.

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ