0
  • Την Κυριακή 24 Μαρτίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο περίπατος στην γεωδιαδρομή Κάμπος – Αερόλιθος στην Απάνω Μεριά.

Ερευνήτριες από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κοινσεπ “Απάνω Μεριά” και υλοποίησαν εκπαιδευτικό περίπατο με τίτλο ”Γεωλογία και πολιτισμός: μικρή περιήγηση στον πλούτο της Απάνω Μεριάς”.

Ο εκλογίτης είναι σαν ένας κρυμμένος θησαυρός κάτω από την επιφάνεια της γης και το ταξίδι του ξεκινά πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια.

Η ιστορία του είναι ένα ταξίδι από τα βάθη του φλοιού όπου οι πλάκες συγκρούονται και τα πετρώματα μετασχηματίζονται στην επιφάνεια.

Πρόκειται για μία συναρπαστική ιστορία του διαρκώς μεταβαλλόμενου και όμορφου τοπίου του πλανήτη μας που παρουσιάζονται σε πολύ λίγα μέρη ανά τον κόσμο.

Μέσα από μία ιδιαίτερη γεωδιαδρομή οι συμμετέχοντες παρατήρησαν τα σπάνια πετρώματα και πήραν μία γεύση από την αρχαιολογία, την ιστορία και την λαογραφία της περιοχής αλλά και από την δράση των ανθρώπων της τοπικής κοινότητας που με μία πρώτη ανάγνωση καθιστούν το μέρος ένα τεράστιο Οικομουσείο.

Ευχαριστούμε τις ερευνήτριες του Κέντρου Μουσειακών Ερευνών του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ,
Ντρίνια Χαρά (Καθηγήτρια στον Τομέα Ιστορικής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας), Τσίπρα Δώρα (διδακτορική φοιτήτρια Μουσειολογίας) και Γκανιάτσα Γεωργία (ερευνητικό προσωπικό), που μοιράστηκαν μαζί μας τις γνώσεις τους.

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ