- Αυτή τη γλυκιά τυρόπιτα συνήθιζαν να φτιάχνουν οι καθολικές νοικοκυρές της Σύρου την περίοδο του Πάσχα. Δοκιμάστε τη για ελαφρύ επιδόρπιο αλλά και για πρωινό.
Με κατσικίσιο τυρί γίνεται αυτό το γλύκισμα που συνήθιζαν να φτιάχνουν οι καθολικές νοικοκυρές της Σύρου την περίοδο του Πάσχα.
Οι πιο εύπορες έκαναν διάφορες παραλλαγές, προσθέτοντας από πούδρα αμυγδάλου μέχρι μαστίχα Χίου. Άλλες άφηναν ένα πορτοκάλι να στεγνώσει στον ήλιο, έπαιρναν τη στεγνή φλούδα του, την κοπάνιζαν στο γουδί και με αυτήν αρωμάτιζαν την τυρόπιτα.
Comments