0
  • Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» που έχει ξεκινήσει και έχουν ήδη γίνει εκατοντάδες αιτήσεις από γονείς αφορά πλέον και τις γιαγιάδες και τους παππούδες που φροντίζουν τα εγγόνια τους.

Συγκεκριμένα στο μητρώο επιμελητών δύνανται να εγγραφούν όλα τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, που σημαίνει πως «Νταντάδες της Γειτονιάς» μπορούν να γίνουν και οι συγγενείς των γονέων.

Άρα, λοιπόν, στο εν λόγω πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλοι, αρκεί να κατέχουν απολυτήριο γυμνασίου και να παρακολουθήσουν το ανωτέρω σεμινάριο, υποβάλλοντας πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην πλατφόρμα ntantades.gov.gr

Οι γιαγιάδες και οι παππούδες, που μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή εκπαίδευση, για να γίνει η πιστοποίηση τους, μπορούν να ενταχθούν στο μητρώο επιμελητών, να συνεχίσουν να φροντίζουν τα εγγόνια τους και να πληρώνονται 500 ευρώ.

 Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα

Τονίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μητέρες και πατέρες, φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι που εργάζονται είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα (και αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες).

Καθώς επίσης και άνεργες μητέρες, φυσικές, θετές ή ανάδοχες που είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα της ΔΥΠΑ.

Το ετήσιο ατομικό εισόδημα των ενδιαφερομένων δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 24.000 ευρώ και να μην τελούν υπό καθεστώς άδειας μητρότητας ή άδειας πατρότητας ή άδειας ανατροφής τέκνου.

Και φυσικά η διεύθυνση διαμονής των ωφελούμενων προσώπων να είναι εντός των δήμων που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή της δράσης.

 Αναλυτικότερα οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μία Νταντά από το Μητρώο Επιμελητών να εντάξουν στο μητρώο επιμελητών τη νταντά που επιθυμούν εκείνοι- να εντάξουν στο μητρώο των επιμελητών τη γιαγιά ή τον παππού ή όποιο άλλο συγγενικό πρόσωπο φροντίζει τα παιδιά.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουνε στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας στο τηλέφωνο 2493022676 όπου θα λάβουν πληροφορίες και οδηγίες για το πρόγραμμα.

Παράλληλα όσες/όσοι ενδιαφέρονται ή έχουν απορίες μπορούν να στείλουν μήνυμα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση ntantades@yeka.gr

 

πηγή

You may also like

Comments

Leave a reply

More in NEA