0
  • Η νέα πινακίδα κυκλοφορίας με τη μεγάλη μαύρη κουκκίδα θα αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της στους δρόμους όλο και πιο συχνά, με τους οδηγούς να πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή.

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, όταν ένας οδηγός κινείται στους δημόσιους δρόμους θα πρέπει μεταξύ άλλων να δίνει μεγάλη προσοχή στις πινακίδες κυκλοφορίας.

Μερικές από αυτές είναι πολύ εύκολο να αναγνωριστούν από τους οδηγούς, ενώ άλλες μπορούν να τους μπερδέψουν.

Μία από αυτές τις πινακίδες κυκλοφορίας είναι και η εικονιζόμενη τριγωνικού σχήματος με κόκκινο περίγραμμα και μία μεγάλη μαύρη κουκκίδα σε λευκό φόντο.

Ποια είναι όμως η σημασία της νέας αυτής προειδοποιητικής πινακίδας;

Η συγκεκριμένη πινακίδα τοποθετείται την τελευταία δεκαετία σε δρόμους διαφόρων χωρών της Ευρώπης και πρόκειται για μία ευδιάκριτη και εύκολα αναγνωρίσιμη από τη μαύρη κουκίδα τριγωνική πινακίδα, πλαισιωμένη από ένα κόκκινο κόκκινο περίγραμμα και λευκό φόντο.

Η κατηγορία στην οποία ανήκει είναι των προειδοποιητικών πινακίδων και οι οδηγοί που την συναντούν ενημερώνονται ότι εισέρχονται σε δρόμο με υψηλή επικινδυνότητα λόγω τροχαίων ατυχημάτων.

Για την ακρίβεια, η νέα πινακίδα μπαίνει σε συγκεκριμένους δρόμους που τα τελευταία πέντε συνεχόμενα έτη υπήρξαν τουλάχιστον 10 σοβαρά τροχαία ατυχήματα με τουλάχιστον 10 θύματα.

Έτσι, όταν βρεθείτε σε δρόμο με αυτή την πινακίδα κυκλοφορίας, θα πρέπει να είστε πολύ πιο προσεκτικοί με την κυκλοφορία και τον περιβάλλοντα χώρο.

Ακόμα, είναι εξαιρετικά συνιστώμενο να μειώσετε ταχύτητα κίνησης, για να αποτρέψετε οποιαδήποτε επικίνδυνη κατάσταση όσο κινείστε σε αυτό το δρόμο.

 

You may also like

Comments

Leave a reply