0

Επικοινωνία για «ακατάλληλο προς πόσιν» νερό, μόνο μέσω Facebook κι όποιος τύχει να το δει, το είδε.

Οι υπεύθυνοι επιβάλλεται να παραιτηθούν.

Με αδιανόητη ανευθυνότητα απέναντι στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Σικυωνίων λειτούργησε η διοίκηση της ΔΕΥΑΣ, για ένα σοβαρό θέμα που άπτεται της Δημόσιας Υγείας, καθώς περιόρισε την διάχυση της χθεσινής ανακοίνωσης για το «ακατάλληλο προς πόσιν» νερό στο Κιάτο και στα χωριά Διμηνιό, Κάτω Διμηνιό, Πάσιο, Μούλκι και Λαλιώτη μόνο σε μια σελίδα στο Facebook.

Συγκεκριμένα, με την ανάρτηση, απλώς, μιας φωτογραφίας ενός τσαλακωμένου χαρτιού, στη σελίδα «Δήμος Σικυωνίων – Καθημερινότητα» του κοινωνικού δικτύου, η διοίκηση της ΔΕΥΑΣ θεώρησε ότι έπραξε το οφειλόμενο καθήκον της ενημέρωσης προς τους κάτοικους και τους επισκέπτες του Δήμου Σικυωνίων.

Ουσιαστικά, ενώ η διοίκηση ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους της  ΔΕΥΑΣ για το πρόβλημα:

· Απέφυγε ή αδιαφόρησε να σταλεί Δελτίο Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, πρακτική η οποία ακολουθείται κατά κόρον και για άλλα μείζονος σημασίας θέματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

· Απέφυγε ή αδιαφόρησε να ανακοινωθεί το πρόβλημα στην επίσημη ιστοσελίδα (site) του Δήμου Σικυωνίων.

Η δημοτική παράταξη “Επόμενη Μέρα” διαπιστώνοντας ότι η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει σε επικίνδυνα για την δημόσια υγεία πλαίσια ζητά δημόσια τα εξής:

«Για οποιοδήποτε λόγο όσοι αδιαφόρησαν ή προσπάθησαν να «κουκουλώσουν» το θέμα, διακινδυνεύοντας τη Δημόσια Υγεία των πολιτών, επιβάλλεται να δηλώσουν αμέσως την παραίτησή τους αναλαμβάνοντας έστω αυτή τη στιγμή την ευθύνη που τους αναλογεί».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων Δημήτρης Πιστεύος, με δημόσια παρέμβασή του τονίζει:
«Πριν από λίγες μέρες και με αφορμή την εκδήλωση για τη διαχείριση και προστασία των υδατικών πόρων της Στυμφαλίας είχα σημειώσει: “Το νερό και τα μάτια μας”. Κάποιοι στο βωμό μικροπολιτικών ενόψει των δημοτικών εκλογών, «θυσιάζουν» την υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών και φαίνεται πως απλώς… «κλείνουν τα μάτια!» Είναι υπόλογοι απέναντι στους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου μας για αυτή την αντιμετώπιση.
Από την πλευρά μας η «Επόμενη Μέρα», έχει ήδη στο πρόγραμμα της -και στο πλαίσιο λειτουργίας ενός «ψηφιακού Δήμου»- την ενημέρωση των πολιτών μέσω της υπηρεσίας μαζικής αποστολής μηνυμάτων (web SMS), όπως γίνεται στους περισσότερους δήμους της χώρας, πρακτική την οποία θα όφειλε ήδη να έχει υιοθετήσει η απερχόμενη δημοτική αρχή
».

 

 

 

You may also like

Comments

Leave a reply