1

Με ανάρτηση του στο facebook ο απερχόμενος Δήμαρχος Σικυωνίων μας ενημερώνει (με αφορμή τα χθεσινά εγκαίνια της γέφυρας στον Φενεό) ότι: «Με διάχυτα συναισθήματα χαράς αλλά και περηφάνειας πραγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο 8 Ιουλίου τα εγκαίνια της γέφυρας στον Φενεό. Η γέφυρα η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα…». Εμβρόντητοι διαβάσαμε την δήλωση του κ. Σταματόπουλου η οποία γλαφυρά μας μιλά για τα «διάχυτα» συναισθήματα χαράς και άκουσον άκουσον περηφάνιας!!! Πιθανόν ο κ. Σταματόπουλος να μην έχει την αίσθηση σε ποιο έργο πραγματοποίησε εγκαίνια ή δεν έχει την αίσθηση του χρόνου, βέβαια η αλήθεια είναι ότι γενικά “δουλεύει” με έναν δικό του ιδιότυπο χρόνο και για παράδειγμα ας θυμηθούμε… τα άλλα “πρόσφατα εγκαίνια” που πραγματοποίησε, μετά από χρόνια λειτουργίας, στην δημοτική βιβλιοθήκη επειδή το έργο ολοκληρώθηκε λέει, πρόσφατα! (μόλις και μετά βίας χρειάστηκαν πλέον των 10 χρόνων).

Χαρά και περηφάνια λοιπόν, για ένα έργο ζωτικής σημασίας που ολοκληρώθηκε το 2023, χρειάστηκαν δηλαδή, μόλις και μετά βίας, 4 μόνον χρονάκια!!!

Χαρά και περηφάνια λοιπόν, που για χρόνια, ο αντιδήμαρχος του, κ. Σπύρος Κουτρέτσης, ενέπαιζε τους δημότες του δήμου, αφού στις 15 Μαρτίου 2019 δήλωνε ότι: «σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η γέφυρα σε περίπου 2 μήνες θα είναι έτοιμη» (δείτε ΕΔΩ, parakato.gr) δηλαδή το πολύ τέτοια εποχή, αλλά μόλις και μετά βίας 4 χρονάκια πριν, κουνώντας μάλιστα και το δάχτυλο επικαλούμενος την “υπεύθυνη στάση” που έχει τηρήσει η Δημοτική Αρχή.

 

Χαρά και περηφάνια λοιπόν, που στις 15 Φεβρουαρίου 2019, ενέπαιζε ο ίδιος τους δημότες του δήμου, με παρουσία μάλιστα του τότε Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Δέδε, μιλώντας για άμεση αντίδραση και άμεση αποκατάσταση της γέφυρας, μόλις και μετά βίας, άμεσα δηλαδή… 4 χρόνια μετά. (κατά “χρόνο Σταματόπουλου”) πηγή: korinthostv.gr

Χαρά και περηφάνια λοιπόν, που στις 26 Ιουλίου 2022, η Βουλευτής κα. Σοφία Σακοράφα, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών κ. Κων/νο Αχ. Καραμανλή και Εσωτερικών κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη με θέμα: «την απαράδεκτη αθέτηση δεσμεύσεων για αποκατάσταση της γέφυρας Φενεού.» (δείτε ΕΔΩ) 

Χαρά και περηφάνια λοιπόν για να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές της Κορινθίας, Χρίστο Δήμα, Νίκο Ταγαρά και Μαριλένα Σούκουλη… φανταζόμαστε για την παράδοση του έργου στους δημότες σε χρόνο “ιδιότυπου ρεκόρ” με μόλις και μετά βίας 4 χρονάκια αργότερα!

Χαρά και περηφάνια λοιπόν που στις 8 Απριλίου 2022 (δείτε ΕΔΩ) είχε κάνει δήλωση και μιλούσε για “βαλτωμένο έργο στα γρανάζια της γραφειοκρατίας” (τότε γιατί ακριβώς τους ευχαρίστησε) ενώ μόλις χθες, για τις καθυστερήσεις εκτέλεσης του έργου δήλωσε ότι «Κάποιοι εργολάβοι δεν αντέχουν την αυστηρή και αμερόληπτη επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών. Μας καθυστέρησαν δύο χρόνια, αλλά δεν χαριστήκαμε». Αν αυτό δε λέγετε “δημιουργική ασάφεια μεταφοράς ευθύνης” σίγουρα λέγετε “vertigo” που πιθανόν να δικαιολογείται λόγο του “ιδιότυπου χρόνου Σταματόπουλου”.

Χαρά και περηφάνια λοιπόν για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής,  που μόλις “ωριμάζει”, μόλις και μετά βίας 17 χρονάκια μετά, από τότε που είχε αναλάβει τις τύχες του τόπου ως Δήμαρχος. 17 χρόνια, κατ΄ελάχιστο, χρειάστηκε ο απερχόμενος Δήμαρχος Σικυωνίων χάριν στον ιδιότυπο “χρόνο Σταματόπουλου” για να “ωριμάσει” στον Φενεό η τουριστική ανάπτυξη!!!

Πραγματικά, για το ότι η σχέση του απερχόμενου Δημάρχου με τον πραγματικό χρόνο, είναι ιδιότυπη, ενδεχομένως να το κατανοούμε, αυτό μπορεί αυτό κάνει, αλλά για την χαρά και την περηφάνια… μόνον ως πρόκληση το αντιλαμβανόμαστε.

 

 

 

 

You may also like

1 Comment

Leave a reply

More in NEA