0

Είναι γεγονός ότι εδώ και περίπου είκοσι ημέρες, το περιοδικό μας έχει δεχθεί δεκάδες τηλεφωνήματα από πολίτες του Κιάτου, αναφορικά με ένα ιδιαίτερο θέμα που χρίζει μεγάλης προσοχής και αυτό δεν είναι άλλο… από τους ιδιότυπους καταυλισμούς των Ρομά, στην είσοδο της πόλης από την Κόρινθο στην παραλία, αλλά και στην είσοδο της πόλης από την Εθνική οδό. Η αρχική μας αντίδραση σε αυτές τις πολύ έντονες διαμαρτυρίες των αναγνωστών μας ήταν αμήχανη διότι από την μία πραγματικά, υπάρχει αυτό που βλέπουνε όλοι στο παραλιακό μέτωπο (κάτω από το Δημοτικό στάδιο) και στο πλάτωμα του ποταμού Ελισσώνα και από την άλλη θεωρούμε αρνητικό για την πόλη, στο “και πέντε” της καλοκαιρινής περιόδου, ένα τέτοιο γεγονός να παίρνει δημοσιότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε να μην προβάλουμε καμία φωτογραφία από αυτές που μας έχουν στείλει οι αναγνώστες μας για ευνόητους λόγους (ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής κτλ.) και να θέσουμε πλέον το θέμα δημόσια… ύστερα από τον εμπαιγμό που έγινε εις βάρος του Δημοτικού Συμβούλου, κ. Σταμάτη Γκούμα, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο από την Δημοτική Αρχή του κ. Σταματόπουλου. 

Ενώ οι φωνές πολιτών για την ανεξέλεγκτη κατάσταση με τους Ρομά στο Κιάτο σε καθημερινή βάση είναι έντονες και επίμονες, βλέποντας μάλιστα ότι αυτή η κατάσταση έχει παγιοποιηθεί και δεν τιμά κανέναν, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Σταμάτης Γκούμας έκανε παρέμβαση για το θέμα… όχι για πρώτη φορά!

Ενώ η δημοτική αρχή του κ. Σταματόπουλου έχει δεσμευθεί για την διεξαγωγή διαβούλευσης αναφορικά με τους Ρομά, ενώ υπήρχε καταλυτική ημερομηνία για κατάθεση προτάσεων πριν, άκουσον άκουσον, 3 και πλέον μήνες, προφανώς ουδεμία διαβούλευση έχει πραγματοποιηθεί και δεν φτάνει αυτό, η απάντηση της δημοτικής αρχής στον κ. Γκούμα ήταν με περίσσιο θράσος … «θα σας απαντήσουμε στο επόμενο Συμβούλιο»! Τι και αν ο κ. Γκούμας κοίταζε με απορία, τι και αν η παραβατικότητα δεν έχει τελειωμό, τι και αν υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία, τι και αν κατά τα άλλα το “κοσμοπολίτικο” Κιάτο ήδη έχει μπει στην καλοκαιρινή περίοδο, η αντίδραση της δημοτικής αρχής είναι κατ΄ελάχιστον… αχαρακτήριστη!

Ελπίζουμε άμεσα, χθες που λέει ο λαός, η δημοτική αρχή του κ. Σταματόπουλου επιτέλους να ενεργοποιηθεί, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε αυτό το πλέον σοβαρό ζήτημα και να δώσει λύση, σε μία κατάσταση που προσβάλλει την πόλη, τον Δήμο, τον πολιτισμό μας.   

 

You may also like

Comments

Leave a reply

More in NEA