0

Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου και γνωρίζοντας πλέον όλοι μας, την σημασία να κινείσαι με ποδήλατο στις πόλεις σήμερα, αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία! Η μετακίνηση με ποδήλατο είναι τρόπος άθλησης, είναι δείγμα αποτελεσματικής βιώσιμης μετακίνησης και συμβάλλει στο καθαρό περιβάλλον! Γι΄αυτό οι δήμοι, αφουγκράστηκαν την επιθυμία του κόσμου που στρέφεται όλο και περισσότερο στο ποδήλατο και προχωρούν σε έργα, τέτοια ώστε, για τον πολίτη να είναι πολύ εύκολη και ασφαλής η χρήση του ποδηλάτου ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής του.

Η Δημοτική αρχή του κ. Σταματόπουλου, προφανώς θέλοντας να ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο τη χρήση του ποδηλάτου, προέβη στην προμήθεια αυτόματου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, από το Πράσινο Ταμείο, στα πλαίσια του προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015»!!! 

Από την απόφαση 62/2013 της Οικονομικής Επιτροπής είναι το παρακάτω απόσπασμα:«… ο Δήμος Σικυωνίων, σε εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 293/2012 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, υπέβαλε, κατά τα προβλεπόμενα στην ως άνω πρόσκληση, πρόταση για την χρηματοδότηση της Πράξης με τίτλο: «Προμήθεια αυτόματων σταθμών ενοικίασης ποδηλάτων Δήμου Σικυωνίων», προϋπολογισμού 70.871,07€, συνοδευόμενη από Τεχνικό Δελτίο Πράξης και τα απαιτούμενα σχετικά έγγραφα…»

Δηλαδή ο δήμαρχος κ. Σταματόπουλος ή όπως κάποιοι του έχουν δώσει τον τίτλο ο «Πρωταθλητής των Χρηματοδοτήσεων», το 2012 υπέβαλε την σχετική πρόταση για την χρηματοδότηση ύψους 70.871,07€, υλοποίησε το έργο και στις 26/07/2014 το παρέδωσε στους χρήστες… στους πολίτες του Κιάτου. Μάλιστα η δημοσιότητα του γεγονότος ήταν τόσο μεγάλη, που η είδηση “φιγούραρε” στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων πανελλαδικής εμβέλειας, αφού ήταν ο ένατος δήμος της χώρας τότε, που ξεκινούσε τη λειτουργία του Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων. Ένα έργο που έβαζε τα θεμέλια για τη μετατροπή του Κιάτου σε «ποδηλατούπολη» και φυσικά σε ότι αυτό μπορεί να σημαίνει και για την πόλη και για τον πολίτη!

Ως ακόμη ένα χρηματοδοτούμενο έργο το «αυτόματο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων» “φιγούραρε” βέβαια και στο πολυσέλιδο βιβλίο του κ. Σταματόπουλου με τίτλο: «Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Σικυωνίων 2010 – 2014»

Χθες 3 Ιουνίου 2023 ήταν η Παγκόσμια μέρα ποδηλάτου, ποια η συμβολή αυτού του έργου στην καθημερινότητα του πολίτη του Κιάτου; Πόσο αναβάθμισε την πόλη αυτό το έργο στην μετακίνηση των πολιτών; Γιατί αυτή η απαξίωση του έργου από τους ίδιους που το πίστευαν και πήραν την χρηματοδότηση των 70.000 ευρώ για την υλοποίηση του; Ποια πολλαπλά οφέλη απέφερε το έργο; Ποια τόνωση της εμπορικής κίνησης; Ποια μείωση του κυκλοφοριακού; Στην τελική… γιατί βρέθηκαν 70.000 ευρώ στον κάλαθο των αχρήστων, γιατί αυτά τα χρήματα δεν συνεισφέρουν πουθενά στην αναβάθμιση της πόλης και της καθημερινότητας του πολίτη;

Αυτό το έργο λοιπόν απαξιώθηκε, υποβαθμίστηκε από την Δημοτική Αρχή του κ. Σταματόπουλου δυστυχώς από την πρώτη στιγμή, με αποτέλεσμα τελικά να είναι ένα άχρηστο έργο με πεταμένα 70.000 ευρώ της χρηματοδότησης και με την εικόνα των υποδομών του έργου, στην πόλη του Κιάτου, τουλάχιστον να προκαλεί αφού σαπίζουν και σκουριάζουν υποβαθμίζοντας και την αισθητική της πόλης.

You may also like

Comments

Leave a reply

More in NEA