0
  • Το Μουσείο Αρχαίας Σικυώνας ήταν ΚΛΕΙΣΤΟ και ΔΕΝ συμμετείχε για μια ακόμα χρονιά στην φετινή Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, το Σάββατο 13 ΜΑΙΟΥ 2023.

Σε πολλά Μουσεία κατ’ εξαίρεση εφαρμόζεται εκτεταμένο ωράριο με δωρεάν είσοδο από το πρωί μέχρι και αργά τα μεσάνυχτα δίνοντας την ευκαιρία σε ένα διαφορετικό κοινό (κυρίως νεανικό) να θαυμάσει υπό το βραδινό φως τα αριστουργήματα των συλλογών τους.

  • Το πολιτιστικό αυτό γεγονός τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης,  της UNESCO και του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM).

Τι πολιτιστικά δρώμενα σχεδίασε  ο Δήμος Σικυωνίων, η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος, το ΝΠΔΔ ” Η Μηκώνη” για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων ώστε να προωθήσουν την Αρχαία Σικυώνα; ΤΙΠΟΤΑ!

Φανταστείτε το Μουσείο της Αρχαίας Σικυώνας ανοικτό απόψε το βράδυ…

Ο Δήμος Σικυωνίων να διοργανώνει παράλληλα  μια συναυλία στο περιβάλλοντα χώρο και άλλα πολιτιστικά και γαστρονομικά δρώμενα μαζί με τους  Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους Παραγωγούς  Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων.

Το Μουσείο της Αρχαίας Σικυώνας θα προβαλλόταν σε όλη την Ευρώπη, με ανεκτίμητο επικοινωνιακό όφελος και ΔΩΡΕΑΝ τουριστική παγκόσμια προβολή για τον τόπο μας! Έτσι γίνεται γνωστή η Αρχαία Σικυώνα σ’ ολη την Οικουμένη.

Η Δημοτική Αρχή είναι  ανήμπορη να δεί τον Δήμο Σικυωνίων που εμείς οραματιζόμαστε!

Επιτέλους, ΤΕΛΟΣ!

Γραφείο Τύπου
Δημοτικής Παράταξης
«συνΔΗΜΟΤΕΣ» Δήμου Σικυωνίων

You may also like

Comments

Leave a reply