0

Καλεσμένος της εκπομπής «Εν Δήμω» ήταν πρόσφατα ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σικυωνίων κ. Βαγγέλης Χουσελάς. Ο κ. Χουσελάς, που επί χρόνια η παρουσία του έχει “γράψει με ανεξίτηλη μελάνη” στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Δήμο Σικυωνίων, παραχώρησε μία “μακράς διαρκείας” συνέντευξη στην εκπομπή «Εν Δήμω», που όμως όποιος την παρακολουθήσει, λόγω της ανάπτυξης πολλών, κρίσιμων και άκρως ενδιαφέροντος θεμάτων, θα αποζημιωθεί για τον χρόνο που θα “σπαταλήσει”.

Αστείρευτη πηγή πολιτικού λόγου και θέσεων (είτε συμφωνεί κανείς είτε διαφωνεί) ο κ. Χουσελάς μίλησε για όλα και για όλους, για την κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και για τον Δήμο Σικυωνίων.

Για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, ξεκαθάρισε ότι το πολιτικό προσωπικό έχει εκχωρήσει τα πάντα και έχουν υπογράψει κυρίαρχα την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, βάζοντας στο κάδρο των ευθυνών και τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τον κ. Τσίπρα σχετικά με το δημοψήφισμα και την μετατροπή της θέλησης του Ελληνικού λαού του “ΟΧΙ” σε “ΝΑΙ”. Κατονόμασε την κα. Θελερίτη και τον κ. Δέδε με αφορμή την παρουσία τους σε εκδήλωση (απεργιακή κινητοποίηση) των εργαζομένων της ΔΕΥΑΣ για την ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού (νόμος Σκρέκα) και στηλίτευσε το γεγονός ότι υπερασπίστηκαν το νερό ως κοινωνικό αγαθό αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των ΕΥΔΑΠ και ΔΕΥΑΘ και έβαλε τα θεμέλια για την ιδιωτικοποίηση του. Για τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες αναρωτήθηκε ποια διαφορετική πολιτική θα μπορούσε να επιφέρει, όταν τα τρία πρώτα κόμματα (αδιάφορη η σειρά τους) είναι καθαρά μνημονιακά χωρίς καμία διαφορά στην ασκούμενη πολιτική τους.

Όσο για τα «εν δήμω» Σικυωνίων, ο κ. Χουσελάς θα λέγαμε ότι ήταν και “χείμαρρος” και αποκαλυπτικός! Μίλησε για τον Δήμο σήμερα, 13 χρόνια δημοτικής αρχής κ. Σταματόπουλου, την κατάσταση του, το λιμάνι, την ανάπτυξη, τα ανταποδοτικά τέλη, την διαχείριση απορριμάτων και πολλά ακόμη.

Αναφέρθηκε με δυσαρέσκεια στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναρωτήθηκε που θα φτάσει το επίπεδο του, ρίχνοντας ευθύνες στον Πρόεδρο κ. Σκαρμούτσο, κατηγορώντας τον ότι δεν έχει σταθεί στο “ύψος” του και ότι είναι τυφλά υπάκουος  στον Δήμαρχο καταστρατηγώντας τον ρόλο του. Το ίδιο υποστήριξε και για τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ κ. Φιακά με αφορμή την “περίεργη” αγωγή που έκανε ο ίδιος σε πολίτες του Δήμου!

Αποκάλυψε το γεγονός (άρθρο 13) που έφερε την πρώτη ρήξη μεταξύ του ιδίου και του κ. Σταματόπουλου την εποχή που ήταν αντιδήμαρχος στην πρώτη θητεία του κ. Σταματόπουλου. Με ιδιαίτερο και γλαφυρό τρόπο ο κ. Χουσελάς, έφερε στο φως της δημοσιότητας, τα γεγονότα αυτής της εποχής, της συμπεριφοράς του κ. Σταματόπουλου, τις πολιτικές και όχι μόνον πρακτικές του, καταλήγοντας στους σκληρούς χαρακτηρισμούς που του απέδωσε… λέγοντάς τον αφερέγγυο, ψεύτη και ότι ντράπηκε για λογαριασμό του. 

Ο κ. Χουσελάς, αποκάλυψε επίσεις το γεγονός, ότι ο κ. Σταματόπουλος μετά από τόσα χρόνια, μετά από την σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή που έχει κρατήσει εδώ και 4 χρόνια δείχνοντας ξεκάθαρα τις πολιτικές του αντιθέσεις, έκανε ενέργειες για ιδιαίτερη συνάντηση ενόψει των δημοτικών εκλογών! Μάλιστα αποκάλυψε την έντονη προσπάθεια από μεριάς του κ. Σταματόπουλου, αφού του ζήτησε τρεις φορές αυτή την συνάντηση… προτείνοντας του τελικά θέση στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο μαζί του. Ο κ. Χουσελάς αφοπλιστικά και χαρακτηριστικά ανέφερε πως «εγώ κολωτούμπες δε κάνω» και κατηγόρησε για ακόμη μία φορά τον κ. Σταματόπουλο για ασυνέπεια λόγων και για κακή πρακτική πολιτικής δράσης…

You may also like

Comments

Leave a reply

More in NEA