Μια σούπερ σπέσιαλ μακαρονάδα, με λιγκουίνι, σπανάκι και άλλα λαχανικά. Ίσως να είναι ένας από τους πιο νόστιμους τρόπους να τρώτε τα λαχανικά σας!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. λιγκουίνι
100-150 ml νερό από το βρασμό των ζυμαρικών
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
200 γρ. μπρόκολο βρασμένο και κομμένο σε μπουκίτσες
300 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
300 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα λιγκουίνι, βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente. Πριν τα σουρώσουμε, κρατάμε 100-150 ml από το νερό του βρασμού στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για περίπου 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο, το σπανάκι, ανακατεύουμε εκ νέου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα λιγκουίνι, το ξύδι βαλσάμικο, την ντομάτα κονκασέ, λίγο από το νερό του βρασμού, το μαϊντανό, τον άνηθο, τη ρίγανη και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα λιγκουίνι ζεστά.
πηγή: giorgostsoulis
Comments