0

Η 27χρονη ιδρύτρια της Unique Minds με τις πολυάριθμες διακρίσεις και μέλος του Think Tank του Αλέξη Τσίπρα, Διάνα Βουτυράκου, μιλά για την υποψηφιότητά της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι φίλοι μου έλεγαν ‘πού πας να μπλέξεις’, αλλά αυτό με έκανε να πω ‘ναι’»

Η πρώτη επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα έγινε στο πλαίσιο του Think Tank που πλαισιώνει από τον Νοέμβριο του 2021 τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Το περασμένο καλοκαίρι έγινε η πρώτη επαφή αναφορικά με το ενδεχόμενο να είμαι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές. Στην αρχή ήμουν διστακτική», είπε η Διάνα Βουτυράκου.

Ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις φίλων και γνωστών στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφια βουλευτής; «Μου έλεγαν ‘πού πας να μπλέξεις’. Αλλά αυτό ακριβώς ήταν που έπρεπε να ακούσω για να σκεφτώ το ακριβώς αντίθετο. Αυτό με έκανε να πω ότι ‘θα το κάνω’. Αν δεν το κάνουν όσοι πραγματικά αγαπούν τη χώρα, ποιος θα το κάνει;», είπε η 27χρονη υποψήφια και πρόσθεσε: «Οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι ένας αγώνας δημοκρατίας, να σώσουμε ό,τι σώζεται. Σε ό,τι αφορά εμένα θέλω να προσφέρω ό,τι μπορώ. Η ζωή μου είναι μεταξύ Μόναχο και Αθήνα, όμως θα τα καταφέρω».

Οι καλύτεροί της φίλοι, οι οποίοι γνώριζαν για την ενασχόλησή της με τα κοινά, την παρότρυναν να προχωρήσει στον πολιτικό «στίβο». «Όταν κάναμε διάφορες δράσεις με τη ΜΚΟ, οι οποίες πήγαιναν πολύ καλά, μου έλεγαν να προχωρήσω», δήλωσε, ενώ το ίδιο ισχύει και σε ό,τι αφορά στην οικογένειά της, η οποία στήριξε την απόφασή της από την πρώτη στιγμή.

Δεν θα μπορούσε μάλλον να γίνει διαφορετικά…

«Υποβάθμιση της Παιδείας, της Υγείας και της Ελευθερίας του Τύπου»

Τι την ενοχλεί περισσότερο; «Βλέπω τη διαρκή υποβάθμιση των σχολείων και των σχολών και δεν ξέρω ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Τι να πω για τα προβλήματα στην Υγεία και στην περίθαλψη; Για την Ελευθερία του Τύπου; Η Ελλάδα βρίσκεται στην 108η θέση και πλέον οι περισσότεροι νέοι ενημερώνονται από τα social media. Απλά η ενημέρωση από τα social media ενέχει κινδύνους αναφορικά με την αξιοπιστία της είδησης», είπε και συνέχισε: «Βλέπεις, δεν καλλιεργήθηκαν δεξιότητες, ώστε να μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει την αληθινή είδηση από τα fake news, όμως νομίζω αυτό σιγά σιγά ξεπερνιέται».

Κάλεσμα στους νέους να ψηφίσουν

Τι μήνυμα θα ήθελα να στείλει στη νέα γενιά, στην οποία άλλωστε κι απευθύνεται; Να έρθει στις κάλπες να ψηφίσει. «Από τους νέους απουσιάζει η ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει αύριο. Πρέπει όλοι μας – και κυρίως οι νέοι – να καταλάβουμε ότι εμείς έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε αυτό που ζούμε σήμερα. Δεν γίνεται να παίρνουν άλλοι τις αποφάσεις, χωρίς εμάς. Αυτό ακριβώς θέλω. Θέλω να ακουστεί η φωνή των νέων», είπε η 27χρονη υποψήφια βουλευτής και συνέχισε: «Το κυριότερο είναι να προσέλθουν οι νέοι στην κάλπη, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσουν. Τους παροτρύνω να ταυτιστούν με τη δική μου πορεία. Τα προβλήματά τους είναι και δικά μου».

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για την υποψηφιότητά της:

πηγή: ieidiseis

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ