0

56 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967.

56 χρόνια από εκείνη τη νύχτα που διήρκησε 7 ολόκληρα χρόνια και οδήγησε τελικώς στην προδοσία της Κύπρου. Δεν ξεχνάμε τη βαρβαρότητα, τις διώξεις, τις φυλακίσεις, τις δολοφονίες, τα εγκλήματα του στρατιωτικού καθεστώτος. Ανήκουν στη συλλογική μας μνήμη και υπάρχουν ακόμα στα σώματα και στις ψυχές των αριστερών αγωνιστών και αγωνιστριών.

Τιμούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη που αγωνίστηκε για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία εκείνα τα χρόνια του ζόφου, που χρειαζόταν τόλμη στη ψυχή και φως στο πνεύμα για να αντισταθεί στο καθεστώς των συνταγματαρχών.

Τιμούμε τους νέους και τις νέες που πάλεψαν, πόνεσαν, έδωσαν τη ζωή τους για την επαναφορά της Δημοκρατίας στη χώρα.
Σήμερα η χώρα πορεύεται κάτω από μια απλωμένη τεράστια γκρίζα σκιά και ο ελληνικός λαός προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε πρωτόγνωρες δυσκολίες μιας μακράς κρίσης.

Η κοινωνική δικαιοσύνη, οι δημοκρατικοί θεσμοί, η προάσπιση της ελευθερίας, επανέρχονται ως μεγάλα ζητούμενα και στην εποχή μας.
Το μήνυμα της 21ης Απριλίου μας θυμίζει πως μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να ανατρέψει εκείνους που ασελγούν πάνω στο όνομα της δημοκρατίας, διαταράσσοντας την κοινωνική συνοχή. Μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να λύσει τα δεσμά του και από το πιο σκοτεινό πολιτικό εγχείρημα, όταν αντιληφθει πως τα συμφέροντα των πολλών ποδοπατούνται από τα συμφέροντα των λίγων.

Η δημοκρατία και η δικαιοσύνη παντού είναι οι κορυφαίες αξίες ενός κράτους δικαίου για το οποίο εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ πιστεύουμε και πάντα για αυτό θα παλεύουμε.

You may also like

Comments

Leave a reply