0

Το 1ο Επιχειρηματικό «Forum» Εξωστρέφειας Ελλάδας – Ινδίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4/4/2023 στην Αθήνα.

 • Συμμετοχή: από Επιχειρηματίες ολόκληρης τη χώρας, από Διπλωμάτες, Ακαδημαϊκούς και Πολιτικούς
 • Κίνητρο διοργάνωσης: Εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς Ελλήνων επιχειρηματιών για τη  δημιουργία εμπορικών σχέσεων – μέσω Ελληνo-Ινδικού  Επιμελητηρίου – με την αγορά της Ινδίας.

  1ο Επιχειρηματικό Συνέδριο Ελλάδας – Ινδίας. Τρίτη 4 Απριλίου 2023 (ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI) / 

  Την εκδήλωση χαιρέτισε πρώτα ο Πρόεδρος του Ελληνo – Ινδικού Επιμελητηρίου κος Τσαβδάρης Άγγελος, με ένα πολύ θερμό καλωσόρισμα. Ακολούθησε επίσης ο χαιρετισμός από τον Γ.Γ. του Επιμελητηρίου και πρ. Υπουργoύ Αγροτικής Ανάπτυξης κο Δημήτριο Μελά. Αμφότεροι παρουσίασαν την ταυτότητα και την «σκοποθεσία» του Ελληνo-Ινδικού Επιμελητηρίου.

  Στη συνέχεια μίλησαν εξ αποστάσεως για την εκδήλωση, ο Γενικός Γραμματέας του αρχαιότερου Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ινδίας (έτος Ίδρυσης 1905) PHDCCI, κος Saurabh Sanyal, το οποίο αριθμεί 150.000 ενεργά μέλη. Ο Γ.Γ. τόνισε την αναγκαιότητα συνεργασίας, σε ένα ανοιχτό πεδίο δράσης, αρκούντως εντυπωσιακό και αισιόδοξο – κατά την άποψη τους – εξαίροντας τα προτερήματα και τη δυναμική των υπό δημιουργία εμπορικών σχέσεων.

  1ο Επιχειρηματικό Συνέδριο Ελλάδας – Ινδίας. Τρίτη 4 Απριλίου 2023 (ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI) / 

  Ακολούθως στην επόμενη διαδικτυακή σύνδεση με την Ινδία, τον  λόγο πήρε η Εθνική Εκπρόσωπος του Κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος της Ινδίας (BJP) , κα Σάζια Ίλμι (Shazia Ilmi).
  Το Ελληνo-Ινδικό  Επιμελητήριο με την παρέμβαση αυτή, θεωρεί ότι άνοιξε ένα ακόμα παράθυρο προσέγγισης, με άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις, σε όλους τους παρευρισκόμενους, όπου δόθηκαν και οι δέουσες απαντήσεις, διευκρινήσεις, από τα μέλη  του Δ.Σ. Ελληνo- Ινδικού Επιμελητηρίου.

  Εντός της αίθουσας, χαιρέτισαν την εκδήλωση: Αρχικά ο Εξοχότατος Πρέσβης Αυστραλίας στην Ελλάδα κος Αθανάσιος Σπύρου. Στον Εξοχότατο Πρέσβη Αυστραλίας, με το τέλος του χαιρετισμού, του απονεμήθηκε τιμητική Πλακέτα, από τον διακεκριμένο Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών κο Δημήτρη Παναγιωτόπουλο. Η διάκριση αποτέλεσε και αποτελεί  «Σπονδή στην Ιστορική Μνήμη» του αείμνηστου Πατέρα του. Ο Εξαίρετος Διπλωμάτης βαδίζει στα αχνάρια του αείμνηστου πατέρα του, Ακαδημαϊκού Έλληνα Ινδολόγου Ερευνητή, Δρ. Μιλτιάδη Σπύρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τότε μπήκαν οι βάσεις των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Σήμερα αντλούμε δύναμη από το παρελθόν, διαμορφώνοντας το παρόν και ατενίζοντας με αισιοδοξία και το πολιτιστικό μέλλον, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ινδία.

  Επίσης χαιρέτισε το 1ο Επιχειρηματικό «Forum»  Ελλάδας – Ινδίας ο Υπουργός Τουρισμού κος Κικίλιας. Το ίδιο έπραξε και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, η Γ.Γ. του Υπουργείου Εξωτερικών & Πρόεδρος Enterprise Greece κα Βίκη Λοίζου, ο Γενικός Διευθυντής Ν.Δ. Γιάννης Σμυρλής, και o Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κος Συμεών Διαμαντίδης.

  Εισηγητές και Θεματολογία των Εισηγήσεων: Ακολούθησαν οι άκρως τεκμηριωμένες εισηγήσεις σε θεματικά πεδία, εξαιρετικού ενδιαφέροντος με επικέντρωση στη δημιουργία επιχειρηματικών σχέσεων με την Ινδική Οικονομία καθώς και τις δυνατότητες και προοπτικές που ανοίγονται. Χαρτογραφήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας όπως και η σύνδεση  των επιχειρήσεων Ινδίας με την Ευρώπη μέσω του «Ελληνo-Ινδικού  Επιμελητηρίου» και με απώτερο σκοπό τη βιωσιμότητα. Το ίδιο προτάθηκε και σε επίπεδο Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων των δύο χωρών.

  Εισηγητές – θέματα εισηγήσεων: Σέρκος Χαρουτουνιάν: Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών – Πρόεδρος ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
  «Ποιότητα και Πιστοποίηση Αγροτικών Προϊόντων ως συνδετικός κρίκος Ευρώπης – Ινδίας»
  Δημήτριος Λέκκας: Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Περιβάλλοντος  Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  «Προοπτικές συνεργασίας στην εκπαίδευση και την επιμόρφωση»
  Γιαννακάκης Χρήστος: Αντιπρόεδρος Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ)
  «Εξαγωγικές προοπτικές προϊόντων Αγροδιατροφής – Μετάκληση εργατών γης»
  Μητούλα Ρόιδω: (Καθηγήτρια Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Σχολής Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών, Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης )
  «Πρωτογενής Τομέας Παραγωγής και Βιώσιμη Περιφερειακή Ανάπτυξη»
  Δημήτρης Παναγιωτόπουλος: Δικηγόρος – Καθηγητής  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  «Διεθνείς Σχέσεις – Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Προσανατολισμοί, με τη Συμβολή και του Πανεπιστημίου»

  Το συντονισμό της εκδήλωσης, πραγματοποίησε η Δημοσιογράφος κα Έφη Βαλίλα, υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου, του Ελληνo – Ινδικού Επιμελητηρίου.

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ