0

Μία πανεύκολη σούπα με κριθαράκι και ντομάτα!

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. κριθαράκι, χοντρό
300 γρ. ντομάτες, πολτοποιημένες στο multi
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
700 ml ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 ml κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα
Φρέσκο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι με τον πελτέ και το σκόρδο και σοτάρουμε ξανά για άλλα 2 λεπτά.
  3. Έπειτα, σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
  4. Τέλος, σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

tip: Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο της κατσαρόλας.

πηγή: giorgostsoulis

You may also like

Comments

Leave a reply