ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΕΝΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Αξίζει σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες ένα μεγάλο “ευχαριστώ”. Καλύφθηκαν πλήρως οι ανάγκες για αίμα των τραυματιών στα Τέμπη.

0

Καλύφθηκαν πλήρως οι ανάγκες για αίμα των τραυματιών στα Τέμπη- Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με ανακοίνωσή, του απευθύνει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο που έδωσε αίμα.

Τη συγκινητική ανταπόκριση το απλού κόσμου που προσήλθε για να δώσει αίμα για τους τραυματίες του  τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη αναδεικνύει, με ανακοίνωσή του, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

«Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΕΑ για τη συγκλονιστική ανταπόκριση του κοινού.

Σύμφωνα με το ΕΚΕΑ, η πρωτοφανής κινητοποίηση έφερε ως αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό της ημερήσιας συλλογής αίματος. Έτσι, μέσα σε λίγες ώρες καλύφθηκαν πλήρως οι ανάγκες των τραυματιών του δυστυχήματος, αναπληρώνοντας παράλληλα τα αποθέματα αίματος.

Τους αξίζει ένα μεγάλο «ευχαριστώ»

«Αξίζει σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες ένα μεγάλο “ευχαριστώ”, για το κύμα αγάπης και αλληλεγγύης, το οποίο επέδειξαν, αποτελώντας ένα φωτεινό μήνυμα μέσα στη θλίψη που προκάλεσε η χθεσινή τραγωδία στα Τέμπη», σημειώνεται.

 Ταυτόχρονα, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του, στο προσωπικό όλων των υπηρεσιών αιμοδοσίας της χώρας, που υπερέβαλαν εαυτούς για την διευκόλυνση της προσέλευσης των αιμοδοτών, σε αρκετές περιπτώσεις παρατείνοντας το ωράριο λειτουργίας.

Έχοντας πάντα υπόψη ότι η διάρκεια ζωής του αίματος είναι 35-42 μέρες και ότι οι ανάγκες για αίμα είναι σταθερές και ενδεχομένως να αυξηθούν ενόψει του Πάσχα, το ΕΚΕΑ προτρέπει τους εθελοντές να ανανεώσουν το ραντεβού τους για αιμοδοσία το επόμενο χρονικό διάστημα, κάτι που θα συμβάλλει στην ισορροπία των αποθεμάτων αίματος.

«Για ακόμα μια φορά και με αφορμή ένα τραγικό γεγονός, επιβεβαιώθηκε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν επαρκή αποθέματα αίματος για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σε έκτακτες καταστάσεις, κάτι που μπορεί να γίνει πράξη μόνο μέσα από την αύξηση του αριθμού συνειδητοποιημένων τακτικών αιμοδοτών», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

πηγή: tovima

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ