0

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σαρώνει την Αττική και έτσι, την Κυριακή (05/02), οδήγησε την Περιφέρεια Αττικής στην απόφαση για κλειστά σχολεία σε όλο τον Νομό.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, αύριο (06/02), σε όλο τον Νομό Αττικής, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Ειδικότερα, με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με τους δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο (06/02) όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής. Βέβαια, κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των δημάρχων, των οποίων είναι αρμοδιότητά τους.

Μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης και webex

Παρ’ όλα αυτά, το μεσημέρι της Κυριακής (05/02), με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας τόνισε πως όπου δεν λειτουργήσουν τα σχολεία, τότε τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου τονίζεται: «Αύριο, Δευτέρα (06/02), σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. Έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποσταλούν εντός της ημέρας στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης, καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την αυριανή ημέρα».

Κλειστά μαγαζιά αύριο (06/02) στην Αττική – Οι περιοχές

Εν μέσω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», που σαρώνει τη χώρα και κυρίως την Αττική σήμερα (05/02), ελήφθη η απόφαση για κλειστά μαγαζιά σε συγκεκριμένες περιοχές του Νομού, με τις αναγκαίες εξαιρέσεις φυσικά.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter το εξής:

«Λόγω των εκτάκτων καιρικών φαινομένων λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα προστασίας ως προς το λιανικό εμπόριο. Να ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών για να πάνε όλα καλά και να μην κινδυνεύσει και ταλαιπωρηθεί κανείς».

Μάλιστα, το εν λόγω δελτίο Τύπου επισημαίνει πως σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που αναμένονται.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με την απόφαση των Αρχών, αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν, μέχρι ώρα 18:00 της Δευτέρας, 6 Φεβρουαρίου 2023, τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Εντούτοις, φρένο μπαίνει στις υπηρεσίες delivery εφόσον τονίζεται το εξής:

«Απαγορεύεται από ώρα 18:00 της Δευτέρας, 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές. Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στα καταστήματα που θα παραμείνουν κατ’ εξαίρεση ανοικτά με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο».

πηγή: kalimera-ellada

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ