0

Το ρομπότ Oxin από την The Smart Machine Company προκαλεί την κριτική επιτροπή του Ag Robot of the Year, καθώς είναι ικανό να εκτελεί πολλαπλές εργασίες στον αμπελώνα πλήρως εξ αποστάσεως.

Η Smart Machine Company από τη Νέα Ζηλανδία θέτει το ρομπότ αμπελώνα πολλαπλών χρήσεων Oxin εντός του διαγωνισμού για το βραβείο Ag Robot of the Year 2023. Αυτό το νέο βραβείο είναι μια επόμενη πρωτοβουλία του περιοδικού Future Farming και της διεθνούς έκθεσης ρομπότ FIRA. «Το πρώτο αυτόνομο, πολυλειτουργικό τρακτέρ αμπελώνων στον κόσμο είναι εδώ» λέει η εταιρεία. Από την εφευρετικότητα, το σχεδιασμό και τη μηχανική προήλθε το Oxin, το «τρακτέρ» που αλλάζει τους αμπελώνες παγκοσμίως.

Με απομακρυσμένη διαχείριση από έναν χειριστή και τη δυνατότητα να ολοκληρώσει πολλαπλές εργασίες, όπως κούρεμα, αποφύλλωση και ψεκασμό, σε ένα πέρασμα μίας σειράς. Μπορεί να κινείται σε προσχεδιασμένες αποστολές νύχτα και μέρα, χρησιμοποιώντας προηγμένους αισθητήρες για πλοήγηση.

Το Oxin ξεχωρίζει και για έναν άλλο λόγο. Απαιτεί πολύ λίγη συντήρηση, επομένως δεν θα είναι σχεδόν ποτέ εκτός λειτουργίας. Ο έξυπνος σχεδιασμός του από καουτσούκ μειώνει την πίεση του εδάφους και επιτρέπει στους αμπελώνες να δουλεύονται ακόμα και μετά τη βροχή, χωρίς να συμπιέζεται χώμα.

Με προηγμένους αισθητήρες, δυνατότητες σύλληψης δεδομένων και συνδεσιμότητα, οι καλλιεργητές μπορούν να ελέγχουν δεδομένα και ροές βίντεο σε πραγματικό χρόνο για να λαμβάνουν ταχύτερες και καλύτερες αποφάσεις στη διαχείριση αμπελώνα.

Οι προγραμματιστές αναφέρονται στο Oxin λέγοντας πως είναι ένα πλήρως αυτόνομο ρομπότ πολλαπλών εργασιών για ασφαλείς, αποτελεσματικούς και βιώσιμους αμπελώνες και οπωρώνες. Η ανάπτυξη του πολυλειτουργικού ρομπότ αμπελώνα με ερπύστριες ξεκίνησε το 2019. Διατίθεται με διάφορους κινητήρες καθώς και με ηλεκτρικό powerpack και μπαταρίες.

πηγή: agronews

You may also like

Comments

Leave a reply

More in NEA