0

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε για την Τρίτη 17 Ιανουαρίου η ΠΟΕ – ΟΤΑ με αφορμή το τραγικό δυστύχημα με θύμα εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότήτας του δήμου Ξυλοκάστρου και με κεντρικό αίτημα τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια όλων των εργαζομένων στους δήμους και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση.

Την ίδια ημέρα και ώρα 10.000 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Την 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ στηρίζει η ΑΔΕΔΥ. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «η κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή τον θάνατο εργαζόμενης στον Δήμο Ξυλοκάστρου που έχασε τη ζωή της πέφτοντας θύμα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και αρκετών Δημάρχων, που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους, την υγεία και την ασφάλειά τους, ως «αναλώσιμους», την ίδια στιγμή που μπορούν να τα «νομιμοποιούν όλα», όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάνοντας ακόμα και μετά θάνατον προσλήψεις και αναγγελίες προσλήψεων!!!».

Σημειώνει πως η σήμερα η κυβέρνηση αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό πλαίσιο που υπάρχει, χρησιμοποιεί εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα με «μαύρη» εργασία, με «ψίχουλα» και χωρίς ασφάλιση. Την ίδια ώρα που στοχευμένα, έχει διαλύσει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό έχοντας ως επιλογή την διάλυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) δημιουργώντας εν γνώσει της, συνθήκες εργασιακής ζούγκλας στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Χαρακτηρίζει δε «αδιανόητα προκλητικό μετά τον τραγικό θάνατο της άτυχης εργαζόμενης και τα όσα έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, το υπουργείο Εσωτερικών και η ΚΕΔΕ να μην έχουν παρέμβει».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κατηγορηματικά δηλώνει ότι οι μηδενικοί έλεγχοι, η ατιμωρησία, η ασυδοσία, και η ανομία δεν πρόκειται να περάσουν και ζητά άμεσα:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου Προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε όλο το Δημόσιο. Λήψη ουσιαστικών μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια όλων των εργαζομένων.

Καλεί δε τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν δυναμικό και αγωνιστικό «παρών» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στο υπουργείο Εργασίας στις 10.00 το πρωί.

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ