0

Ο Νομός Κορινθίας, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλων ζημιών που οφείλονται σε ακραία  καιρικά φαινόμενα, αλλά και στην ανικανότητα της Πολιτείας  αντιμετωπίσει  τα φαινόμενα και να προστατέψει  τους πολίτες, τις υποδομές και την παραγωγή.

Πληγέντες  από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2022 στις κοινότητας Αθικίων Γαλατακίου και Ξυλοκέριζας, διαμαρτύρονται πως ακόμα δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση για τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν.
Επειδή, η καθυστέρηση της καταβολής των αποζημιώσεων, ειδικά στις πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά πολίτες, νοικοκυριά, παραγωγοί και επαγγελματίες είναι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη, τη στιγμή που εδώ και πάνω από δύο χρόνια οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ακούνε «κούφια λόγια» για στήριξη και ανακούφιση, με την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τον Δήμο να υπόσχονται γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις σε κατάσταση, μάλιστα, έκτακτης ανάγκης, καταθέτουμε Ερώτηση, ζητώντας απαντήσεις και άμεσες ενέργειες και συγκεκριμένα:

  • Σε ποιο στάδιο βρίσκονται και πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες  για την αποζημίωση των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου 2020 στις κοινότητες Αθικίων, Γαλατακίου και Ξυλοκέριζας;
  • Σε ποιες ενέργειες θα προβούν, ώστε να καταβληθούν άμεσα δίκαιες και επαρκείς αποζημιώσεις, χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρία των δικαιούχων και πιθανές περικοπές στο τελικό ποσό που θα λάβουν;

Ακολουθεί η Ερώτηση Αναλυτικά:
Αθήνα, 03 Ιανουαρίου 2023
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ. Υπουργούς:
Οικονομικών
Εσωτερικών
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Τεράστια καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά του 2020 στις κοινότητες Αθικίων, Ξυλοκέριζας, Γαλατακίου. Να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες.

Στις περιοχές Αθικίων, Γαλατακίου και Ξυλοκέριζας μετά την πυρκαγιά της 22ης Ιουλίου μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί καμία αποζημίωση σε αγρότες και κτηνοτρόφους, νοικοκυριά και επαγγελματίες για τις ζημιές που υπέστησαν στην παραγωγή, τις οικοσκευές, τις ιδιοκτησίες και τις υποδομές, παρά τις διαρκείς εξαγγελίες και δεσμεύσεις από βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη.

Επειδή, η καθυστέρηση της καταβολής των αποζημιώσεων, ειδικά στις πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά πολίτες, νοικοκυριά, παραγωγοί  και επαγγελματίες είναι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη, τη στιγμή που εδώ και πάνω από δύο χρόνια οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ακούνε «κούφια λόγια» για στήριξη και ανακούφιση, με την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τον Δήμο να υπόσχονται γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις σε κατάσταση, μάλιστα, έκτακτης ανάγκης.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται και πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες  για την αποζημίωση των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου 2020 στις κοινότητες Αθικίων, Γαλατακίου και Ξυλοκέριζας;
  2. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν, ώστε να καταβληθούν άμεσα δίκαιες και επαρκείς αποζημιώσεις, χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρία των δικαιούχων και πιθανές περικοπές στο τελικό ποσό που θα λάβουν;

You may also like

Comments

Leave a reply