0

Ο Ολυμπιακός πέτυχε 11 γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο δείχνοντας ότι μεσοεπιθετικά βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι, αλλά εκείνο το στραβοπάτημα στα Γιάννινα -σε ματς που προηγήθηκε με δύο τέρματα διαφορά- του κόστισε ακριβά.

Οι ερυθρόλευκοι κάνοντας απλά τα αυτονόητα κάλλιστα θα μπορούσαν να ήταν σήμερα οκτώ βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό και τέσσερις από την ΑΕΚ, δημιουργώντας άλλα δεδομένα στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, ακόμη κι έτσι, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και ο Μίτσελ πιστεύουν στην ανατροπή και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν ακόμη 21 αγωνιστικές στη Super League 1 που δεν είναι λίγες. Η πειραϊκή ομάδα θα παίξει από τρεις φορές με τους πράσινους, τους κιτρινόμαυρους και τον δικέφαλο του βορρά, οπότε από τους ερυθρόλευκους παίκτες και τον τεχνικό τιμ εξαρτάται, αν θα φέρουν τα πάνω κάτω στη διοργάνωση διεκδικώντας τον τίτλο του πρωταθλητή.

Η πιο ποιοτική πεντάδα του πρωταθλήματος

Ο Ολυμπιακός δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του και στηρίζεται σε μία εξαιρετική πεντάδα ποδοσφαιριστών που κάνει τη διαφορά στα τελευταία ματς. Πρόκειται για τους δύο κεντρικούς χαφ Εμβιλά και Ίνμπομ Χουάνγκ και τα τρία δεκάρια μπροστά τους, τους Χάμες, Φορτούνη και Μπιέλ. Η συγκεκριμένη πεντάδα είναι η πιο ποιοτική στο ελληνικό πρωτάθλημα και είναι τέτοια η κλάση των παικτών που μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση στη διοργάνωση.

Ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης του Ολυμπιακού στον αγώνα με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, Χάμες Ροντρίγκες το πήρε πάνω του και είχε γκολ και ασίστ. Ο Μπιέλ σκόραρε ανοίγοντας τον χορό των τερμάτων και ο Φορτούνης και ο Χουάνγκ μοίρασαν από μία ασίστ. Ταυτόχρονα, ο Εμβιλά ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά, κάλυψε πολλούς χώρους, έκλεψε μπάλες και από τα δικά του πόδια ξεκίνησε το πρώτο γκολ της πειραϊκής ομάδας.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού και ο Μίτσελ είχαν ανάγκη αυτό το αγωνιστικό ξέσπασμα, αφενός μεν για βαθμολογικούς λόγους αφετέρου δε για την τόνωση της αυτοπεποίθησής τους. Όπως είχαν ανάγκη οι ερυθρόλευκοι να πάρουν πράγματα και από τις αλλαγές τους. Τα τρία από τα πέντε τέρματα πέτυχαν παίκτες που πέρασαν ως αλλαγή στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα. Ο Γκάρι Ροντρίγκες είχε γκολ και ασίστ, ενώ σκόραραν ο Μπακαμπού και ο Μασούρας. Οι τρεις τους είχαν ανάγκη το τέρμα, διότι ο επιθετικός «τρέφεται» από το γκολ και αλλάζει σημαντικά την ψυχολογία του.

Επίσης, η πειραϊκή ομάδα πήρε πράγματα και από τον Μαρσέλο και από τον Σαμασέκου, κι ας έπαιξαν είκοσι και δέκα λεπτά αντίστοιχα. Ο Βραζιλιάνος είχε καλύτερο πρόσωπο από τον Ρέαμπτσιουκ και επιπλέον έκλεψε την μπάλα στο τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού. Ο μέσος από το Μάλι αγωνίστηκε ως εξάρι και ήταν καλός ανασταλτικά, αλλά και στην πίεση ψηλά, απελευθερώνοντας ακόμη περισσότερο τον Χουάνγκ.

Το θετικό για τους ερυθρόλευκους ήταν πως δεν έκοψαν αυτή τη φορά ταχύτητα, ούτε έπαιξαν για ένα ημίχρονο, αλλά συνέχισαν σε υψηλές στροφές και με διαφορετική νοοτροπία μέχρι το φινάλε του ματς. Η πειραϊκή ομάδα είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ, είχε διάρκεια στο παιχνίδι της, αλλά θα χρειαστεί να υπάρξει και ανάλογη συνέχεια.

Ο Ροντινέι και η ενίσχυση που έρχεται

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι, από τη μέση και μπροστά, μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα με την πληθώρα των ποιοτικών παικτών που διαθέτει, αλλά ο Μίτσελ θα πρέπει να βρει την ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Οι πλάγιοι μπακ δείχνουν να μην μπορούν να υποστηρίξουν όπως θα έπρεπε το σχήμα μπροστά με τα τρία δεκάρια, χωρίς κλασικό εξτρέμ. Και η λύση σε αυτό είναι η ενίσχυση, μέσω των μεταγραφών.

Ο Ρόντινεϊ είναι εδώ, έτοιμος πια να αγωνιστεί, αλλά οι ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη από ανάλογη προσθήκη και στην αριστερή πλευρά της άμυνας. Όπως χρειάζονται στόπερ, ο οποίος να κάνει τη διαφορά. Όσο πιο νωρίς ενταχθούν αυτοί οι παίκτες στο έμψυχο δυναμικό, τόσο το καλύτερο θα είναι για την πειραϊκή ομάδα. Οι ενισχύσεις έρχονται (οι νέες μεταγραφές μπορεί να φτάσουν τις πέντε, καθώς είναι πιθανό να αποκτηθούν επίσης εξτρέμ και σέντερ φορ) προκειμένου να στηρίξουν την ποιοτική πεντάδα στο κέντρο και στην επίθεση, στην προσπάθεια του Ολυμπιακού για την ανατροπή στο πρωτάθλημα.

πηγή: sport24

You may also like

Comments

Leave a reply